Når livet gør ondt

Myrdede sin gravide veninde - og stjal barnet

19. februar 2014 af Annemette Barbré, foto: Polfoto
Julie Corey skar barnet ud af maven på sin døende veninde.

Julie Corey blev i dag idømt livstid for sin bestialske forbrydelse. Den 39-årige kvinde græd ukontrolleret, da dommen blev læst op. Men ingen havde medlidenhed med hende efter at have hørt de grusomme detaljer i hendes forbrydelse.

En forbrydelse, der i juli 2009 sendte chokbølger gennem Worcester i staten, Massachusetts, USA.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Banket ihjel for øjenene af vennerne

Julie og den noget yngre Darlene Haynes var naboer og blev veninder, da de blev gravide med få ugers mellemrum. Men Julie aborterede, og det fik det tilsyneladende til at slå klik for hende.

Hun undlod at fortælle nogen om aborten og foregav fortsat at være gravid. Da hun - og veninden - var i 8. måned, opsøgte hun Darlene og slog den helt uforberedte højgravide gentagne gange i hovedet med et baseball bat.

Da Darlene lå bevidstløs på sit eget køkkengulv, tog Julie Corey en stor køkkenkniv og skar barnet ud af maven på den døende kvinde.

Derefter forlod hun iskoldt gerningsstedet med den lille pige, hun på så bestialsk vis havde stjålet.

LÆS OGSÅ: Max døde natten før sit bryllup

Det lykkedes kun i kort tid Julie at holde sin vanvittige forbrydelse skjult. Da en anden veninde fandt den myrdede Darlene med maven skåret op, slog hun straks alarm, og en sand menneskejagt gik ind i hjemstaten Massachusetts.

Imens var Julies kæreste, Alex Dion, begyndt at fatte mistanke. Julie havde bildt ham ind, at hun havde været igennem en lynfødsel og derfor knap nok var nået på hospitalet, før hun fødte.

- Hun ringede til mig og sagde, at hun havde født vores datter. Hun sagde også, at jeg bare skulle vente derhjemme sammen med hendes søn. Dagen efter kom hun hjem med den lille pige, som vi kaldte Alida, forklarede Alex Dion blandt andet, da han blev afhørt som vidne i sagen.

Hverken han eller Julie havde arbejde og holdt til på et herberg for hjemløse i Plymouth, New Hampshire, sammen med Julies nu 11-årige søn fra et tidligere forhold. Det var personalet på herberget, der meldte Julie Corey til politiet, da de hørte om Darlene Haynes grusomme skæbne og begyndte at lægge to og to sammen.

LÆS OGSÅ: Forældre druknede datter i sodavand

Julie Corey blev bragt ind til afhøring, og den resulterede i en anholdelse. En dna-test viste hurtigt, at den spæde pige, hun påstod, var hendes egen, i virkeligheden var det barn, hun havde stjålet ud af sin døende venindes mave.

Corey har under hele retssagen nægtet at udtale sig. Men hun brød sammen, da livstidsdommen blev læst op i Worcester Superior Court.

I dag bor den nu fire-årige pige hos sin biologiske far, Roberto Rodriguez. Han har endnu ikke fortalt sin datter sandheden om hendes blodige ankomst til denne verden.

- Hvordan skal jeg nogensinde kunne forklare hende, at hendes mor blev myrdet og hun selv stjålet ud af livmoderen? Det varer mange år, før hun er gammel og moden nok til at høre den historie, om nogensinde, siger den sønderknuste far.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold