Når livet gør ondt

Myrdede veninde i sexleg

31. januar 2014 af Mikkel Milsgaard, foto: Polfoto
En italiensk domstol kendte torsdag aften amerikaneren Amanda Knox skyldig i drab for anden gang. Dom: 28 års fængsel.

En italiensk domstol kendte torsdag aften amerikaneren Amanda Knox skyldig i drab for anden gang. Dom: 28 års fængsel. Desuden blev Knox' tidligere italienske kæreste Raffaele Sollecito også fundet skyldig i drab. Han skal 25 år i fængsel.

LÆS OGSÅ: Min far blev myrdet

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeg er uskyldig

- Jeg skal ikke tilbage til Italien. Det bliver mod min vilje. Så må de fange mig og tvinge mig, mens jeg sparker og skriger og kæmper imod at havne i et fængsel, som jeg ikke bør være i. Jeg er uskyldig og vil kæmpe for at bevise det, siger Amanda Knox.

LÆS OGSÅ: 28-årig mor skal henrettes

Offer for sexleg

Knox tilbragte fire år i italiensk fængsel, efter at hun og Raffaele Sollecito blev dømt for at have dræbt 21-årige Meredith Kercher i 2007. Kercher blev fundet halvnøgen i en blodpøl på gulvet i sit soveværelse i den studielejlighed i italienske Perugia, som hun delte med Amanda Knox. Angiveligt var hun offer for en sexleg.

LÆS OGSÅ: Amanda Knox - Uskyldig skønhed eller iskold morder?

Rejste hjem til USA

Knox og Sollecito blev kendt skyldige i den oprindelige retssag i 2009. Men i oktober 2011 blev de begge frikendt i en appelsag - og Amanda Knox rejste hjem til Seattle i USA. Anklagemyndigheden ankede dog, da man mente, at frifindelsen var baseret på udeladelser og fejltagelser.

LÆS OGSÅ: Ung familiefar brændt levende på stranden

Udleveres måske til Italien

Det italienske retssystem kan ikke kræve Knox udleveret, men må lade det være op til de amerikanske myndigheder at vurdere, om hun skal sendes tilbage over Atlanten.

- Jeg ville føle mig som en togulykke, hvis jeg blev dømt skyldig igen, sagde Knox kort inden retssagen.

Det er den virkelighed, hun nu skal forholde sig til.

Sponsoreret indhold