Når livet gør ondt

Nadja fra De unge mødre som læge

13. juli 2014 af Kristian Bo Eriksen, Foto: Privatfoto
Nadja Kaagh, 30, fra tv-serien De unge mødre, havde travlt, da hun åbnede Doktor Pjuskes Skadestue som en del af årets havnefest på Bønnerup Strand. Omkring 40 børn tog deres bamse med til konsultation hos doktor Nadja.

Kittel og grønt hårnet. Nadja Kaagh, 30, var klædt ud som rigtig læge eller sygeplejerske, da hun åbnede Doktor Pjuskes Skadestue under havnefesten i Bønnerup Stand.

LÆS OGSÅ: Nadja hjælper børnene

-Vi synes, det var en stor succes. Der var til tider kø foran de to brikse, og mon ikke vi nåede at få omkring 40 børn gennem skadestuen i de to timer, vi havde åbent, siger Nadjas mand, Rene, om begivenheden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hjælp til børnene

Nadja selv, hendes mand, Rene og Nadjas mor havde en bod under havnefesten, hvor de solgte gamle bamser for 10 kroner stykket. Pengene, der kom ind, går direkte til Kræftens Bekæmpelse, men det vigtigste ved arrangementet var at lære alle børn, at være afslappede og uden frygt, hvis de kommer i kontakt med et sygehus eller en skadestue.

LÆS OGSÅ: 7-årig ramt i øjet (link fjernet)Derfor fik alle børn, der havde købt en bamse, et tilbud om at tage bamse med på Doktor Pjuske Skadestue, hvor der var bygget en så virkelighedstro skadestue, som muligt.

-Idéen med skadestuen er at hjælpe børn af med den angst og de tunge tanker, de kan opleve i forbindelse med skadestuer og sygehuse, forklarer Nadja Kaagh, der har erfaret, at mange børn bærer på tanker af den slags, fordi de enten selv har været på skadestue, eller fordi de har oplevet familiemedlemmer eller andre, der har været syge og indlagt.

Lever med leukæmi

Nadja Kaagh, 30, som vi kender fra tv-serien De unge mødre, kender bedre end langt de fleste hospitalslivet indefra. Siden hun var 20, har Nadja levet med kræftsygdommen leukæmi, og har i lange perioder boet på sygehuset. Her oplevede hun, hvor skræmmende det virkede for hendes ældste søn, Sebastian, når han som helt lille besøgte sin mor.

-Jeg kan huske, hvor hårdt det var, da Sebastian som helt lille, besøgte mig på sygehuset, hvor han slet ikke ville tale med mig, fordi jeg var forbundet med et drop og lå i en stue med rigtigt meget udstyr. Han blev bange, og det gjorde ondt i mig at se.

LÆS OGSÅ: Fandt sin forsvundene søn

Nadja vil gerne forhindre, at andre børn får samme skræmmende oplevelse. Derfor har hun startet Doktor Pjuskes Skadestue, der holdt åbent et par gange sidste år, og som i lørdags slog dørene op ved havnefesten i Nadjas hjemby, Bønnerup Strand.

Sponsoreret indhold