Når livet gør ondt

Natascha blev hjernevasket

6. august 2012 af Redaktion
Bente var tæt på at miste sin datter, og Natscha mistede sig selv, da hun i to år var med i en sekt i Silkeborg. Pastorens ord var lov. Han filmede de unge nøgne, parrede dem som kærester og fik dem til at lege bizarre lege med tændvæske, tændstikker og klamme udfordringer - alt imens han ribbede dem for penge.
Foto: Jørgen Ploug
Foto: Jørgen Ploug

- Vil du med i kirke på søndag? Invitationen fra veninden virkede uskyldig. Men Natascha fra Voel ved Silkeborg kommer ikke fra en specielt kristen familie.

- Jeg takkede nej en million gange. Til sidst sagde jeg ja, for de blev ved med at spørge, siger 18-årige Natascha.

I starten kom hun kun om søndagen. Men frikirken, som er en del af pinsekirken, havde en unge-gruppe, der mødtes stort set hver dag og havde utallige udflugter og arrangementer.

- Hun kom mere og mere i kirken. Efter et halvt år kunne vi ikke nå hende mere. Da var hun fuldstændig styret af kirken, fortæller Nataschas mor, Bente, 38.


Læs også: Isabelle faldt for storsvindler


Trak sig fra familien

Når hun var hjemme, holdt hun sig for sig selv og satte et skilt på døren, hvor der stod: "Jeg beder". Natascha fortalte aldrig sine forældre, hvad der foregik i kirken. Og når forældrene forsøgte at argumentere imod kirken, lød svaret: "Ja, det sagde kirken, du ville sige". Hun satte aldrig spørgsmålstegn ved, hvad kirken sagde og gjorde. Heller ikke da hun deltog i en leg, hvor to unge blev overhældt med brandbar væske, og en tredje fik tændstikker.

De unge blev delt i to hold, der skulle udfordre hinanden med ulækre ting som at spytte hinanden i munden og slikke hinanden i armhulerne. Hvis de ikke gjorde det, gav pastoren, Christian Laursen, drengen med tændstikkerne besked på at sætte ild til en af dem, der var søbet ind i brandbar væske. Heldigvis blev det afværget.

Forlod kirken
- Det er pinligt, at vi gjorde sådan noget. Men vi synes virkelig, det var sjovt, siger Natascha.

Natascha slap ud, da hun tog kontakt til en af sine bedste venner, der havde forladt kirken.

Ud over hjernevask og grænseoverskridende oplevelser har medlemskabet af Byens Kirke også haft en mere kontant pris. Natascha har lagt 13.000 kr. i kirken. Penge, hun tjente ved at arbejde i Dagli' Brugsen.

Pengene blev brugt til offergaver, bidrag til kirken og kontanter til pastoren. Han er nu flyttet til Florida i USA, hvor han har startet en ny kirke.

- De prædiker næstekærlighed, men de vil kun være sammen med folk uden for kirken for at få dem med ind. Jeg tror ikke, de kender de ti bud. De får de unge til at flytte hjemmefra og vende deres familier ryggen, siger Bente.

Læs også: Min søster forsvandt

Kirken nægter alt
- Der er aldrig blevet talt om, at forældre skulle være besatte af dæmoner, og unge mennesker er heller ikke blevet opfordret til at flytte hjemmefra. Der har ikke fundet lege sted, hvor nogen er blevet tvunget til noget! At nogen skulle være blevet overhældt med tændvæske, er i sig selv en tåbelig tanke, skriver Karina Jacobsen, kasserer og koordinator i Byens Kirke, i en e-mail til Ude og Hjemme.

- I forhold til Nataschas økonomiske påstande, så kan jeg som kasserer ikke bekræfte, at hun skulle have lagt ca. 13.000 kr. til Byens Kirke og/ eller Christian privat, skriver hun videre. - Vi har fuld tillid til, at politiet også kommer til den konklusion, at Byens Kirke er et godt sted at være, slutter hun.

Sponsoreret indhold