Når livet gør ondt

Nickoline blev tidligt voksen

7. august 2009 af Søren Johannesen. Foto: Gregers Kirdorf
15-årige Nickoline Høll Christiansen traf sit livs beslutning, da hun i fjor valgte at beholde barnet i sin mave. Det kostede forholdet til faren.

15-årige Nickoline Høll Christiansen fra Fredericia traf sit livs beslutning, da hun i fjor valgte at beholde barnet i sin mave. Også selvom det kostede hende forholdet til barnets far, som ønskede, at barnet skulle fjernes.

For fem uger siden, den 28. juni kl. 12.58 kom lille Manse til verden på Kolding Sygehus.
- Men der er da blevet vendt lidt op og ned på det hele. jeg har skullet blive voksen lidt hurtigt, men det har jeg sådan set vænnet mig til, lyder det med et lidt genert smil fra den nybagte mor hjemme i lejligheden i Fredericia.

Her bor hun med sin lille søn, sin mor, Lone Høll Christiansen, 40, som er hjemmegående, sin stedfar, Jesper Hansen, 41, som er stilladsarbejder, og de tre yngste af sine seks søskende, Laura på to, Lucas på tre, og 12-årige Valde. De tre ældste, Camilla, 18, Alf, 20, og Lykke, 22, er flyttet hjemmefra.

Så selv om Nickoline ikke længere er sammen med Manses far og derfor officielt er alenemor til sin lille søn, bekymrer hun sig ikke. Hun har masser af erfarne kræfter at trække på i dagligdagen.

- Jeg har egentlig ikke tænkt så meget over, at jeg er alenemor. Jeg har rigeligt at se til med bleskift og amning, siger Nickoline som er på barsel efter at have taget sin 9. klasses eksamen på Trendevejens Skole i juni. Om et år planlægger hun at tage 10. klasse.

Nickoline blev gravid ved et uheld, og det tog hende en uge at beslutte, at hun ville beholde barnet.
- Jeg spekulerede på, om jeg nu kunne klare at have et barn. Det er jo noget andet, når man passer sine små søskende. Men der var også noget, der trak. Jeg kunne simpelthen ikke få mig selv til at få en abort. Nu var der jo startet et liv. Jeg havde rigtig mange tanker og snakkede længe med min mor, fortæller den unge mor, som på ingen måde har fortrudt sin beslutning.

- Nej, jeg er glad og lykkelig, siger hun.

[email protected]

Læs hele artiklen i Ude og Hjemme nummer 32

Sponsoreret indhold