Når livet gør ondt

Nu går skoledirektøren ind i sagen

9. september 2014 af Mikkel Milsgaard, Foto: gregers Kirdorf
Skoledirektøren går ind i sagen om Christina Lundsmann Pedersen, som gennem en årrække er blevet mobbet groft på Skovbakkeskolen i Odder, og hvor det tilsyneladende ikke er lykkedes skolen selv at sætte en stopper for det. Christina har siden artiklen om hende i Ude og Hjemme stiftet Facebook-sitet STOP MOBNING for at imødekomme de hundredevis af læsere, som vil i kontakt med hende og vise deres opbakning.

Ude og Hjemme har siden artiklen om 13-årige Christina Lundsmann Pedersen, der gennem en årrække er blevet mobbet groft på Skovbakkeskolen i Odder ved Aarhus, modtaget et hav af læserhenvendelser.

Du kan læse artiklen her: Hjerteløse mobbere til Christina: Dræb dig selv

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

En pigegruppe fra skolen har bl.a. via SMS'er og sociale medier skrevet følgende til Christina:

"Dræb dig selv!"
"Wow, du er klam at se på. Dræb dig selv, svin."

Det fremgår af udskrifter fra hendes profiler.

LÆS OGSÅ: Det skal nok gå Simon

Mere mobning på Skovbakkeskolen

Ude og Hjemme er desuden blevet kontaktet af forældre til andre elever på skolen, som også bliver mobbet. Dette til trods for, at skoleleder på Skovbakkeskolen, Jette Nauntofte, siger, at hun ikke har kendskab til lignende sager. Samstemmende lyder det fra forældrene, at eleverne får at vide, at det er deres egen skyld, hvis de bliver mobbet. Skolen projicerer skylden tilbage i eleven. Et meget stærkt psykologisk greb, som kan virke voldsomt på et i forvejen svagt offer.

Indkaldt til samtale på kontoret

Christina blev ifølge moderen, Charlotte Pedersen, efter artiklen om Christina blev bragt i Ude og Hjemme, indkaldt til en samtale på skolens kontor. Her modtog hun bl.a. følgende besked:

"Er du godt klar over, hvad det her vil medføre?"
"Det er din egen skyld, at du bliver mobbet."

LÆS OGSÅ: Sascha blev lammet af mobning

På vej med løsning

Odder Kommune har, efter artiklen blev bragt, sat forskellige tiltag i gang, og er ifølge en pressemeddelelse på kommunens hjemmeside på vej med en løsning. Ikke bare i den konkrete sag, men i forhold til mobning på skolerne i Odder Kommune generelt.

- Af hensyn til tavshedspligten kan jeg ikke kommentere den konkrete sag, men det er oplagt, at der her er tale om en pige, der ikke trives. Det skal løses, og det arbejdes der fortsat konkret på, siger skoledirektør Mads Gammelmark.

Mads Gammelmark understreger i øvrigt, at Christina, ifølge hans oplysninger, ikke har været indkaldt til et møde på skolens kontor.

- Det er faktuelt forkert, siger han.

Ude og Hjemme har forsøgt at få en kommentar fra borgmester Uffe Jensen (V), men han henviser til skoledirektøren. Uffe Jensen siger dog:

- Jeg kan ikke forestille mig, at skolen siger til eleverne, at det er deres egen skyld, hvis de bliver mobbet.

LÆS OGSÅ: Mobbet i døden sidste skoledag

Deltager i konference

Mads Gammelmark fortæller, at man har forsøgt at rulle sagen om Christina tilbage for undersøge, om man kunne have gjort nogle ting anderledes. Desuden deltager Christina og hendes mor i morgen, onsdag den 10. september, i en konference med deltagelse af bl.a. en PPR-psykolog, skolens ledelse, klasselærer og socialrådgiver.

- Jeg vil gerne understrege, at Skovbakkeskolens ledelse har min fulde opbakning i den her sag. Men derfor skal vi selvfølgelig alligevel se på, hvad vi fremadrettet kan gøre anderledes for Christina i den her sag, så hun igen vil trives på skolen, siger Mads Gammelmark.

LÆS OGSÅ: 13-årig flygtede ind i døden efter fem års mobning

Hjælp til Christina

- Det lykkelige udfald i den her sag ville være, at Christina får den rette hjælp, og der bliver taget hånd om problemet. Det kan være forskellige muligheder som ex. samtaleterapi, kognitiv terapi og hjælp til at arbejde med relationer i klassen, siger han.

Nu får du det til at lyde som om, at det er Christina, der er problemet. Men hvad med pigegruppen, som står bag den grove mobning?

- Jeg ved, at der er taget kontakt til forældrene til pigerne, så der også den vej bliver taget hånd om problemet. Der bliver arbejdet på flere fronter. Bl.a. konsekvenssiden. Vi vil ikke tolerere, at man chikanerer hinanden på den måde. Men jeg ønsker egentlig ikke at gå dybere ind i den side af sagen. Jeg siger blot, at vi arbejder på flere fronter.

LÆS OGSÅ: Mobning gav Louise spiseforstyrrelse

Har oprettet Facebook-site

Christina Lundsmann Pedersen og hendes mor, Charlotte, har nu stiftet facebook-sitet STOP MOBNING. Dette skyldes, at hundredvis af læsere har ønsket at komme i kontakt med Christina for at tilbyde deres hjælp. Mange af disse er læsere, som selv har været udsat for mobning.

Sponsoreret indhold