Når livet gør ondt

Nu har vi råd til mad

23. januar 2009 af [email protected]
Familien Lindholt lever for 2000 kroner om måneden

I sommer flyttede familien Lindholt ind i deres drømmehus i Sommersted i Sønderjylland. Siden da er alt gået skævt. Pia, som er nyuddannet multimediedesigner, kan ikke finde arbejde, og i december blev Martin fyret på grund af finanskrisen. Som om det ikke var nok, mistede Martin, 29, kort efter synet på sit højre øje.

Lægerne frygter, at han lider af sklerose. Lige nu afventer familien lægernes diagnose, som de venter i løbet af februar.
- Jeg har svært ved at sove om natten. Jeg er så bange for, hvad der sker med Martin. Det har jeg grædt rigtig meget over. Hvad skal vi gøre, hvis han dør?

30-årige Pia ryster stille på hovedet. Børnene, Malou på fire og Sammi på halvandet, kigger på deres mor med store øjne. Selvom både Pia og Martin gør alt, hvad de kan for, at børnene ikke mærker den dybe krise, familien befinder sig i, kan de ikke undgå, at også børnene påvirkes.

Det hele så ellers så lyst ud, da det unge par, fandt drømmehuset i Sommersted i juni i fjor.
- Vi vidste godt, at vi ville komme til at sidde lidt hårdt i det, men jeg regnede jo med at få et job rimelig hurtigt, siger Pia, som året forinden var blevet færdig som multimediedesigner. Samtidig havde familien jo også Martins gode løn som smed at falde tilbage på.

Men 150 ansøgninger senere har Pia endnu ikke fundet et arbejde. Først i januar lykkedes det hende at blive deltidsansat i en forretning, der sælger børnetøj. Men lønnen er slet ikke høj nok til, at familien kan klare sig, nu da Martin heller ikke arbejder mere.

- Når vi har betalt vores faste udgifter, har vi 2.000 kr. tilbage til mad, benzin og tøj om måneden. Det vælter bare ind med regninger, lyder det fra Pia, som derfor er lykkelig over, at nogle venner har indstillet familien til at modtage et gavekort på 2.000 kr. til SuperBest i serien "Fyld en indkøbsvogn", som kører i Ude og Hjemme hver uge i det næste halve år.

I Ude og Hjemme nr. 4 2009 kan du læse hele historien

Sponsoreret indhold