Når livet gør ondt

Nu kan Rebecca gå igen

6. februar 2014 af Morten Nøhr Mortensen, foto: Niels Husted
Det er kun fire måneder siden, at Ude og Hjemme kunne offentliggøre en skræmmende videooptagelse, hvor den ellers sunde og raske 27-årige Rebecca bevægede sig fremad som en invalid. Det skete kun få måneder efter, at hun havde fået en omstridt hpv-vaccine for at beskytte sig mod kræft. Nu har intensiv genoptræning fået hende til at gå normalt igen.
Rebecca var indtil vaccinen en helt almindelig kvinde, der dyrkede sport og havde et job som blomsterbinder. I dag er hun nærmest invalid og fyret fra sit arbejde.
Rebecca var indtil vaccinen en helt almindelig kvinde, der dyrkede sport og havde et job som blomsterbinder. I dag er hun nærmest invalid og fyret fra sit arbejde.

- Ja, heldigvis. Jeg har trænet hårdt og det har givet resultat. Nu får jeg ikke længere de anfald, hvor jeg pludselig gik som en fuld person, fortæller Rebecca, der flere gange om ugen pludselig dinglede af sted uden styr på sine ben og krop.
Alt er dog langt fra godt i den 27-årige blomsterbinders liv, der bor i Henne St. By ved Varde. Faktisk blev hendes liv sat fuldstændig i stå, da hun besluttede sig til at blive vaccineret med hpv-vaccine. Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelse opfordrer unge kvinder til at lade sig vaccinere, fordi hpv-vaccinen beskytter hovedsagelig mod livmoderhalskræft. De alvorlig bivirkninger skulle være ekstremt sjældne, lød det fra myndighederne.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Blev invalid af vaccinen

Tilsyneladende var Rebecca et af disse ekstremt sjældne tilfælde.
- Det har ændret alt. Før var jeg en helt almindelig kvinde med mand og drømme om et barn. Nu kæmper jeg for at undgå et liv som førtidspensionist. Godt nok er anfaldene forsvundet, men jeg har stadig voldsomme smerter i mine ben og jeg døjer med en udbredt træthed. Faktisk er vi nu derude, hvor jeg snart kan blive nødt til at tage meget kraftig morfin og nervemedicin. Og så vil jeg ikke kunne passe et arbejde, siger Rebecca.
I forbindelse med sin sygdom blev hun fyret fra sit job som blomsterbinder i Esbjerg. Hun har dog nu fået et job hos en anden blomsterhandler i Skjern. Dog kun i tre timer to gange om ugen. Hun har indtil nu kun været i job en enkelt dag.
- Det var jeg rigtig glad for, og jeg håber, jeg kan klare det, men jeg var ekstremt træt efter min første arbejdsdag, fortæller Rebecca.

LÆS OGSÅ: 8 tips: Styr udenom din sygdom

Hpv-vaccinen er i dag givet til over 400.000 danske piger og kvinder. Ifølge både Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelse skulle de dermed have en bedre chance for at undgå hovedsageligt livmoderhalskræft. I informationsmaterialet lægger man ikke skjul på, at der kan være tale om bivirkninger. Men så alvorlige som i Rebeccas tilfælde skal man lede langt efter.

Sponsoreret indhold