Når livet gør ondt

Ny app tvinger dit barn til at svare dig

19. august 2014 af Louise Søgaard, Foto: AOP
Har du også børn, som glemmer at svare dine sms’er eller ikke ringer tilbage, når du har forsøgt at få fat i dem? Så vil denne app måske være lige det du går og mangler. Den nye app Ignore No More kan tvinge dine børn til at ringe eller skrive til dig.

Den ny app "Ingnore No More" lukker simpelthen for alt andet på telefonen, indtil dit barn har kontaktet dig. Er det smart? Eller overskrider det barnets ret til selvstædighed?

Læs også: Mobber kaldte lille dreng med Downs grim. Mors svar er genialt

Appen er udviklet af en mor fra Texas, Sharon Standifird, som var træt af, at hendes børn ikke gad at ringe tilbage til hende. Siden er Sharon blevet hyldet af tusinder af forældre, der betegner Sharons ide som genial. Mens andre har ytret bekymring om det er, at gå for vidt i sit behov for at holde øje med sine børn.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs også: Forældre skal tro mere på sig selv.

Modstandernes argument er, at hvis man har været en god forælder, vil man ikke behøve sådan en app. Så vil ens børn være opdraget til at svare af sig selv - ikke af tvang. Andre mener, at med sådan en app, vil forældre aldrig lære at give slip på deres børn - at klippe navlestrengen.

Med appén installeret på dit barns telefon, behøver du ikke længere at vente på at dit barn svarer dig. Har du ringet eller skrevet til dit barn, vil dit barns telefon være låst indtil han eller hun svarer dig. Det vil stadig være muligt at ringe 112, men alle spil, internetadgang og dermed apps til sociale medier vil være slukkede.

Det er smart, men det er også debatskabende. For bør børn overhovedet have smartphones? Og har forældre ret til at være i konstant kontakt med deres børn? Har børn ret til ikke at ringe hjem? og har forældre givet op, når de lader teknologien stå for opdragelsen?

Hvad synes du? Du kan deltage i debatten på Ude og Hjemmes facebookside her

Sponsoreret indhold