Når livet gør ondt

Nyfødt baby kidnappet fra hospital

28. maj 2014 af Carsten Holst, Foto: Private
En falsk sygeplejerske kom ind på hospitalet og kidnappede en nyfødt baby.

En ung kvinde fra Quebec i Canada har oplevet det værste mareridt, en nybagt mor kan blive udsat for. Blot 16 timer efter, at Mélissa McMahon havde født datteren Victoria på Trois-Rivieres Hospital, blev hendes nyfødte barn kidnappet.

LÆS OGSÅ: Kidnappet pige fundet

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Rakte sit barn til sygeplejersken

- Det er tid til at få din baby vejet, sagde en kvinde iført en sygeplejeuniform til den nybagte mor mandag aften den 26. maj klokken 19. Mélissa McMahon rakte sit barn over til sygeplejersken, som hurtigt forlod barselsstuen med pigen i sin favn.

Videoovervågningsbillede af kidnapperen.

Moderen kunne ikke forestille sig, at hun havde overladt sin lille pige til en syg kvinde.

LÆS OGSÅ: Svensk pige bortført af tre mænd

Gik mod udgangen

Victoria var ikke blevet vejet siden sin fødsel, så det lød meget tilforladeligt og rimeligt, at hun skulle have sin vægt kontrolleret. Dog undrede Mélissa sig over, at sygeplejersken gik den modsatte vej, nemlig mod udgangen, end den vej de ansatte normalt plejer at gå, når de nyfødte skulle til undersøgelse. Efter et stykke tid begyndte hun at blive urolig, og henvendte sig i et administrationslokale, hvor personalet var forsamlet.

- Hvor er Victoria, spurgte hun, mens alle de tilstedeværende trak på skuldrene eller rystede på hovedet. Pludselig gik tragedien op for alle. Victoria var blevet bortført.

LÆS OGSÅ: Savanna fundet efter 19 år

"Baby om bord"

Mens verden sank i grus for Mélissa og hendes mand, Simon Boisclair, blev politiet tilkaldt, og hospitalets overvågningsvideoer blev gennemgået. Imens løb Mélissa, der har tre andre børn, to etager ned og stormede mod udgangen. Her mødte hun en mand, som kort forinden havde undret sig over en speciel situation. Han så nemlig en kvinde iført sygeplejeuniform komme ud af hospitalet med en lille baby i favnen. Barnet havde hverken hue eller sokker på, men var kun svøbt i et lille tæppe. Det kunne ikke være andre end kidnapperen på vej bort med Mélissa McMahons barn. Manden kunne også fortælle, at kvinden var kørt bort i en Toyota Yaris med et skilt "Baby om bord" i vinduet.

LÆS OGSÅ: Nu fortæller Hannah om rædslerne

Fundet af fire teenagere

Politiet udsendte en efterlysning med et foto af kvinden fra overvågningsvideoen, samt fakta om hendes bil. Via Facebook blev tusinder af brugere i den canadiske storby informeret om kidnapningen af Victoria.

Fire teenagere, tre piger og en dreng, sad i en lejlighed og kedede sig, da de på Facebook så efterlysningen af kidnapperen. De besluttede at starte bilen og køre ud i byen for at lede. De fire unge kørte rundt i kvarteret omkring hospitalet, og pludselig fik de øje på den efterlyste Toyota Yaris med skiltet i ruden. Politiet blev tilkaldt og stormede ind i lejligheden hos den mistænkte. Kort efter kom en storsmilende betjent ud fra ejendommen med en uskadt Victoria i sine arme.

De fire helte, som fandt Victoria.

SE VIDEOEN. HER FÅR HUN SIN BABY IGEN.

LÆS OGSÅ: Søstre forsvundet i 39 år - måske er de i live

I har reddet mit liv

På hospitalet havde Mélissa McMahon allerede pakket Victorias tøj sammen i vished om, at hun aldrig ville gense datteren. Tårerne løb ned ad kinderne på hende, da hun fik sin datter tilbage.

- ­I har ikke kun reddet Victorias liv. I har også reddet mit, sagde hun til betjentene.

Mor og datter genforenet på hospitalet.

De fire teenagere, der ledte politiet på sporet af kidnapperen, var senere på aftenen på hospitalet for at hilse på Victorias lykkelige forældre. Det var et rørende øjeblik, fortalte den ene, Marc-Andre Côté, til journalisterne og fortsatte:

LÆS OGSÅ: Ville sælge sin baby for 1,5 millioner kroner

En forstyrret kvinde

- Man kan levende forestille sig den situation, fru McMahon har været i. Hun har lige født og er udmattet. Så bliver hendes barn kidnappet, og efter tre timer får hun det tilbage igen. Det har været en følelsesmæssig rutsjetur af de helt store.

Her ankommer betjentene med lille Victoria. Glade og lettede.

Det viste sig, at kidnapperen var en mentalt forstyrret kvinde, der var indlagt på hospitalet til behandling for psykiske problemer. Hvordan det lykkedes hende at skaffe en sygeplejeuniform er uvist. Hospitalet har efter kidnapningen strammet op på al sikkerhed, så noget lignende ikke kan gentage sig.

Mor, far og lille Victoria. Der går nok noget tid, inden de er kommet sig over chokket.

Sponsoreret indhold