Når livet gør ondt

Nyt liv og ny mand

26. marts 2009 af Redaktion
Drabsdømte Susanne Lund fra DR-programmet 'Sager der nager' har fundet lykken med en ny mand.

Det er 12 år siden i dag, at Susanne Lund gjorde sig selv til morder - og enke - i en alder af kun 18 år. Fortiden spøger stadig, selvom Susanne har fundet lykken sammen med sin Johnny.

-Jeg er glad for min mand, Johnny. Men jeg ved også, at jeg aldrig lærer at vise mænd 100 procent tillid igen. Jeg tør ikke. Jeg ved, hvad der kan ske, siger Susanne Lund.

Tankerne vender stadig tilbage til den nat for 12 år siden, hvor hun hentede to køkkenknive og dræbte sin voldelig ægtemand efter blot seks måneders ægteskab.
- Jeg vil aldrig råde kvinder til at gøre det, jeg har gjort. Men hvis de havner i et forhold med tyranni og psykisk terror, skal de se at komme væk i en fart, siger hun.
Den aften, hvor hun gik ud i køkkenet for at lede i skuffen efter knivene, vidste hun med sig selv, at det aldrig ville blive bedre. Hun fornemmede, det kun var et spørgsmål om tid, inden han ville tæve hende så brutalt - eller ydmyge hende så grundigt - at det vil le slukke den sidste gnist af liv i hende. Hun lirkede forsigtigt døren op og listede ind til ham. I den ene hånd havde hun den lange, tynde kokkekniv. I den anden en stor slagterkniv.

Han lå på siden på et par sofahynder på gulvet og sov. Hun fjernede dynen fra hans overkrop og skubbede ham lige så stille om på ryggen og løftede hånden til et hug. I det samme åbnede han øjnene. - Jeg stak ham to gange. Han råbte NEJ. Og så flygtede jeg ud af huset, fortæller Susanne.

Fire år i fængsel Allan lå i respirator i et halvt døgn på Aalborg Sygehus, inden han sov ind. Susanne reagerede med lettelse, men også med bekymring. - Jeg vidste, at jeg havde gjort det værste, man kan gøre. At jeg nu stod til en lang straf. Da jeg fik beskeden om hans død, både grinede og græd jeg. Det hele skulle bare ud på én gang. Én følelse skyllede senere gennem mig: Jeg var glad, fordi han ikke længere kunne røre mig, husker hun. Susanne slap nådigt i retten. På grund af sin unge alder, 18 år, og ægtefællens mishandling af hende, idømte dommeren hende kun seks års fængsel. Hun opførte sig eksemplarisk bag tremmerne og var ude i friheden igen efter fire år.

Susanne fortalte hele sin historie til Ude og Hjemme i 1996. Læs den HER

Sponsoreret indhold