Når livet gør ondt

Ofrer alt for Peter Lundin

17. august 2011 af Joan Andersen
Hendes mor lader som om, Peter Lundin ikke eksisterer. Hendes far nægter at se hende. Og hendes lillebror, som før var hendes bedste ven, er blevet som en fremmed. Så længe hun står ved Peter Lundins side, får Betinna ingen opbakning fra sin familie.
Foto: Gregers Overvad
Foto: Gregers Overvad

Forelskelsens berusende lykke og suset fra brylluppet har lagt sig. Nu står Betinna og hendes mand, den firedobbelte morder Peter Lundin, alene mod verden. Betinnas valg af ægtefælle har fået hendes familie til at slå hånden af hende.

- Min far og min lillebror vil ikke se mig. Det har jeg det skidt med. Min dør er åben for dem. Jeg har ikke valgt Peter frem for dem, det er deres valg, at vi ikke har kontakt, siger 26-årige Betinna.

Sidst hun så sin far, som bor i Aalborg, var dagen før nytår den 30. december 2009. De skulle have holdt nytårsaften sammen, men dagen før havde de en samtale om forholdet til Peter Lundin.

- Hvordan kan du holde af en person, der har gjort sådan noget, spurgte hendes far, der arbejder som rengøringsassistent.

- Jeg fornemmede et ultimatum i undertonen. På grund af den trykkende stemning holdt jeg nytårsaften alene på mit værelse. Dagen efter tog jeg til København, fortælle Betinna. I januar talte hun i telefon med sin far. Det var deres sidste samtale.

- Han spurgte, om jeg ikke nok ville komme hjem. Han ville støtte mig og tage med mig til psykolog og så videre, fortæller Betinna. Men det var på betingelse af, at hun droppede kontakten til den mand, hun var forelsket i: Peter Lundin.

De skal ikke bestemme
Den mere kontante besked fik hun fra sin lillebror: - Så længe du har noget med Peter Lundin at gøre, er du ikke velkommen hjemme!

- Jeg smækkede bare røret på. Jeg var så ked af det. Jeg kunne slet ikke magte det. Jeg boede i en kuffert i et år. Alle mine ting var opmagasineret i et år. Det var en rigtig hård tid, fortæller Betinna, der i samme periode mistede sit faste job i Randers og derfor var rodløs og hjemløs.

Selv om der nu er gået nogen tid, har hendes far stadig den samme holdning til sin datter og Peter Lundin.

- Det har ikke noget med mig at gøre. Jeg følger ikke med i den sag. Jeg støtter det slet ikke, siger han til Ude og Hjemme. Når familien ser Betinna i medierne, køber de blot et andet blad eller en anden avis.

Men Betinna fastholder, at hun selv vil bestemme, hvem hun kysser, og hvem hun gifter sig med. Hun er en pige med ben i næsen. Hun tager ikke imod ordrer, heller ikke fra sin familie.

- Hvis jeg skal finde ud af, at noget er forkert, så skal jeg selv finde ud af det. Det skal min far ikke diktere. Jeg ved godt, det er lidt noget andet, når det er lige netop Peter, men alligevel, jeg skal jo heller ikke bestemme, hvilken kvinde min far vælger at dele sit liv med, siger Betinna.

Læs også første del af historien om Betinna og Peter Lundin og se flere billeder

Mor vender ryggen til
Den største smerte er savnet til hendes 23-årige lillebror. Ham har hun ikke set i et år. - Jeg kan stadig snakke med ham og ringe til ham, men det er ikke det samme længere. Før var han mit et og alt. Vi var uadskillelige. Han var min bedste ven. Mit savn til ham er det værste ved alt det her, siger hun stille.

Moderen, som bor i Odense og arbejder på en fabrik, har hun fortsat et tæt forhold til. Men heller ikke hun ønsker at møde sin svigersøn, fortæller hun til Ude og Hjemme.

- Det er hendes liv. Jeg vil ikke have noget som helst med det at gøre. Jeg vender ryggen til det, siger Betinnas mor. Betinna uddyber:

- Jeg er stadig min mors datter, men hun vil ikke vide noget om Peter. Hun har det rigtig svært med det. Det gør ondt på hende. Hun vil ikke høre eller se noget, så når hun kommer på besøg, fjerner jeg vores bryllupsbillede fra reolen, siger Betinna og kigger op på sit yndlingsbillede fra brylluppet.

- Jeg ville ønske, at resten af min familie også kunne tage det på den måde. Det ville være okay med mig. Jeg har jo ikke forandret mig, selv om jeg er sammen med Peter. Jeg er stadig den samme, siger hun og pointerer, at ingen af hendes rigtige venner har slået hånden af hende.

- Da Peters og mit forhold kom frem, kunne jeg se, at min venneliste på Facebook skrumpede ind, men ingen af mine rigtige venner forsvandt. Jeg har få, men gode venner. Jeg er et meget privat menneske, siger hun.

Sponsoreret indhold