Når livet gør ondt

Om 24 dage dør Brittany

8. oktober 2014 af Morten Nøhr Mortensen, Foto: fra Youtube
Brittany Maynard har altid levet et frygtløst liv. Hun har klaret en række halve maratonløb, hun har rejst gennem Sydøstasien i et år og hun har endda besteget Mount Kilimanjaro i Afrika. Derfor er det ingen overraskelse, at den 29-årige kvinde går døden i møde på samme koldblodige måde.
Kræftsyge 29-årige Brittany Maynard har valgt at modtage aktiv dødshjælp, så hun kan komme herfra på en værdig måde.
Kræftsyge 29-årige Brittany Maynard har valgt at modtage aktiv dødshjælp, så hun kan komme herfra på en værdig måde.

Brittany ved nemlig præcist, at hun skal dø om nøjagtig 24 dage. Hun har selv valgt datoen, der er placeret dagen efter sin elskede mands fødselsdag, som hun vil være med til at fejre først. Parret blev gift for et par år siden. Allerede få dage efter brylluppet fik Brittany diagnose på en grusom sygdom, som skulle ændre alt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Jane Aamund vil søge aktiv dødshjælp

Det lyder overordnet som om den amerikanske kvinde har foretaget sit ekstremt betydningsfulde valg uden de store vanskelligheder. Det er dog langt fra sandt. Historien bag er så ufattelig smertefuld, at den rammer de fleste lige i hjertet. Brittany lider nemlig af en meget aggressiv form for hjernekræft og lægerne har her i april givet hende seks sølle måneder at leve i. Oktober er dermed den sidste måned. Det er dog vigtig for den 29-årige kvinde at fortælle folk, at hun ikke betegner sin kommende død som et selvmord.

Vil herfra med værdighed

- Der er ikke en celle i min krop, der ønsker at begå selvmord. Jeg vil leve, og jeg ville ønske, at det var muligt at kurere min sygdom. Men det er det ikke. Min kræftsygdom vil slå mig ihjel, og det er fuldstændig udenfor min kontrol, siger hun og forklarer sig yderligere over det amerikanske magasin People.
- Jeg har diskuteret med mange eksperter, hvordan jeg kommer til at dø. Og det er en virkelig frygtelig måde, at skulle herfra. At jeg er i stand til at komme herfra med værdighed er mindre afskrækkende, fortæller hun.

Tillader aktiv dødshjælp

Brittany er derfor også flyttet til Oregon i USA, der er en af de fem stater i USA, som tillader aktiv dødshjælp. Og når hun dør - om 24 dage - bliver det hjemme i hendes eget soveværelse med hendes mand, mor og venner til stede.
Som et led i hendes beslutning har den tapre 29-årige amerikaner besluttet at deltage i en kampagne for aktiv dødshjælp. Det er organisation Compassion & Choises, der arbejder på at udbrede Brittanys mulighed for selvvalgt død til resten af USA.

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.

En session koster
kun 500,-

Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-

Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.

Shorts'ne koster
kun 475,-

Sponsoreret indhold