Når livet gør ondt

På institution siden fødslen

23. december 2008 af Redaktion. Foto: Anders Birger Schjørring.
Lene får støtte i rollen som mor

Emmaly har aldrig kendt til andet end at bo på familieinstitutionen Skovvænge ved Vordingborg. Hun er 10 måneder, og siden den 3. marts har hun boet i familiehuset sammen med sin mor Lene Maria Jensen, 21 år.
- Det var svært i starten af forstå, hvorfor jeg skulle være her og ikke bare hjemme med kæreste og barn, fortæller Lene.

Men hospitalet var bekymret for Emmalys udvikling, så kommunen skred ind. Lene havde mange diskussioner med familiebehandlerne om, hvorfor hun og hendes lille familie skulle bo der.
- Jeg var frustreret. Det var meget hårdt, fordi jeg er vant til at have min familie med otte søskende omkring mig. I starten gik jeg rundt og forestillede mig, at jeg skulle være her resten af livet, men jeg skal måske kun være her i et år. Jeg glæder mig til forløbet slutter, siger hun.

Savnet af familien er blevet endnu større, i starten havde Lene i det mindste kæresten hos sig.
- Min kæreste Ronnie blev nødt til at flytte, fordi han fik arbejde i København, siger den unge mor, der nu forsøger at bevise, at hun godt kan passe sin datter uden hjælp.
- Jeg har fået et stykke papir med nogle rutiner, som jeg tilpasser til min datters behov. Det er svært, for jeg kommer fra en stor familie med otte søskende. Vi er alle sammen meget tætte, og vi har altid lært hinanden, hvordan man gør tingene, men nu skal jeg gøre dem anderledes, forklarer hun.

Lene klarer arbejdet med Emmaly så godt, at hun nu med jævne mellemrum rettet på Emmalys dagplejemor. Formentlig flytter Lene hjem til sin kæreste igen i starten af marts. Derefter vil en familiekonsulent fra kommunen komme forbi for at sikre sig, at Lene stadig har styr på det hele.
- Jeg savner min kæreste meget, og han savner mig. Jeg glæder mig til at komme hjem og bo sammen med ham som en rigtig familie, siger hun.

[email protected]

Sponsoreret indhold