Når livet gør ondt

Piercet trods mors forbud

17. oktober 2008 af Redaktionen
17-årige Line-Cecilie fortryder bitterligt, at hun blev piercet i tunget. Piercingen har ødelagt nerverne i hendes tungespids, og nu frygter hun også, at hun er blevet smittet med hiv.

- Kvinden, der piercede mig, havde lige brugt den samme nål til at lave en piercing på en dreng før mig, og hun tørrede bare nålen af, inden hun stak den igennem min tunge, fortæller Line-Cecilie, som var ekstremt svimmel, træt og dårlig ovenpå oplevelsen.

Skjulte smerterne for mor
Line-Cecilies mor Betina, kunne godt se, at den var gal, men hun var så skuffet over, at hendes datter endnu engang havde trodset hende, at hun slet ikke kunne tale til hende. Det var tredje gang, at Line-Cecilie fik foretaget en piercing uden at spørge om lov. Først efter en uge opsøgte hun en anden piercer, der tog staven ud og forklarede hende om risikoen ved at få lavet piercinger med nåle, der har været brugt på andre.

Aldrig mere pirecing
Vælger man at få lavet en tungepiercing, skal den sidde så langt tilbage, at den ikke skærer nerverne i tungespidsen over, og staven skal være lang nok til, at der er plads til, at tungen svulmer op. Er staven for kort, risikerer man, at kuglerne for enden af staven gnaver sig fast i den opsvulmede tunge. Ligesom det skete for Line-Cecilie.
- Jeg skal aldrig mere have en piercing, og i fremtiden håber jeg, at jeg vil blive bedre til at lytte til min mor, siger Line-Cecilie, der stadig venter svar på prøver, der skal vise om hun er rask.

Lovligt at pierce børn

Ingen love forbyder at pierce umyndige eller for den sags skyld mindreårige børn. Det er udelukkende op til piercerens samvittighed, hvem han eller hun piercer. Branchens interne regler fraråder piecing af børn under

Sponsoreret indhold