Når livet gør ondt

Politiet havde ikke tid

10. oktober 2008 af Redaktionen
To litauere fik lov at tømme en butik, for politiet havde ikke tid til at tage sig af det. Sabine fik lov at lege heltinde til ingen verdens nytte.

- Jeg var så naiv at tro, at når man ringer efter politiet, så kommer de. Sabine Mortensen, 25, fra den lille by Store Andst nær Vejen i Jylland ryster stille på hovedet. Hun er blevet klogere.

Tyveri i dagslys
Lørdag den 23. august midt på dagen kørte Sabine og en veninde tilfældigvis forbi den lokale Sparkøbmand. Her havde to litauere fuldstændig åbenlyst netop havde fyldt deres mørkegrønne BMW med tyvekoster fra butikken.
- Jeg så bilen drøne ud fra parkeringspladsen. Jeg slog straks alarm og informerede politiet, fortæller Sabine.

Det kan være lige meget
I første omgang blev hun af politiet bedt om at køre så tæt på, at hun kunne beskrive bilen og dens nummerplade. I de følgende tre kvarter gik det for fuld fart rundt i området. Flere gange ringede Sabine til politiet. På et tidspunkt sagde en betjent: "Nåh, er det bare tyveriet i Andst." Så kunne det åbenbart være lige meget, lyder det med tydelig undren fra den unge pige, som kort efter opgav forfølgelsen.

Til grin
Else Marie Andersen, 56, som driver Sparkøbmanden, undrer sig også. Da politiet tydeligvis ikke prioriterede sagen særlig højt, gik hun selv til værks. I løbet af to dage havde hun sporet tyvebanden til en adresse i området. - Jeg ringede igen til politiet, som da også kørte derud og ransagede bilen, men den havde tyvene da for længst tømt. Det er da til grin, lyder det fra Else Marie.

Vi havde travlt

I en e-mail til Ude og Hjemme forklarer politiinspektør i Sydog Sønderjyllands Politi Thomas Prip, at sagen fra den 23. august stadig er under efterforskning. Han skriver: - På anmeldelsestidspunktet var der stor travlhed i politikredsen med alvorlige sager. Der var derfor ingen ledige patruljevogne, der ville kunne nå frem til den udenlandske bil, mens den befandt sig i vores politikreds


LÆS OGSÅ:

Det spøger i Lenes lejlighed

Faldt for taxichaufføren

Sponsoreret indhold