Når livet gør ondt

Ramt af depression

13. oktober 2014 af Karin Heurlin, foto Steen Wrem
Kristina fra Luksusfælden på TV3 har været så hårdt ramt af depression, at hun ikke ønskede at leve mere. Heldigvis blev hun holdt i live af sine børn.

Kristina er en kvinde, som altid har været glad og har haft styr på økonomien. Men pludselig ændrede hendes liv sig, og i sidste uge endte hun i Luksusfælden på TV3, hvor hun åbnede op for sit liv og ikke mindst sin kulsorte økonomi i Luksusfælden på TV3.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Gæld på 1,6 million

En oplevelse, som hun ikke fortryder. Men den var hård at gennemføre, mens kameraerne kørte, og eksperterne fik gravet dybere og dybere ned i hendes økonomi, som viste, at hun havde en gæld på 1,6 millioner efter en tvangsauktion plus en række quicklån og familielån.

LÆS OGSÅ: Parfra Lususfælden: vi skændes alrdig om penge

Troede på kærligheden

Kristina endte ikke i Luksusfælden, fordi hun havde købt for mange fladskærme og sko. Hun endte der, fordi hun for otte år siden troede på en kærlighed og en fremtid, som slog helt fejl.

Enlig mor med styr på økonomien

Indtil Kristina var i midten af 40'erne så hendes liv fuldstændig anderledes ud end i dag. Hun var en smilende kvinde, som havde orden i tingene, og som altid betalte de regninger, der kom ind af døren. Der var styr på tingene. Også efter hun blev skilt fra sine to børns far for femten år siden, hvor hun flyttede i en dejlig lejlighed og oven i købet havde cirka 100.000 kroner med sig efter salget af deres fælles hus.

Men Kristina brød sig ikke om at være alene. Som hun selv siger: "Jeg er tryghedsnarkoman. En selsskabspapegøje."

LÆS OGSÅ: Jeg tog min datters penge

Mødte kærligheden på nettet

Kristina troede hun havde fundet det helt rigtige selskab, da hun stødte på en sympatisk mand på netdating. De to blev meget forelskede, og parret købte hurtigt et dødsbo for knap en million sammen.

Men forholdet begyndte at halte, og undervejs blev Kristina ramt af en mild depression. Det var hendes familie, som lagde mærke til, at hun pludselig havde forandret sig. Hun var opfarende og uden overskud, og hun blev efterfølgende medicineret hos en læge.

Depressionen blev værre

Men som livet udviklede sig, fik Kristina det værre og værre, og medicindoserne blev skruet op. Helt slemt gik det for fire år siden, da Kristinas mand forlod hende, og de blev enige om skilsmisse. I lang tid prøvede Kristina at få det hele til at hænge sammen i huset uden held. Til sidst valgte banken at sætte det på tvangsaktion, og da regnestykket blev gjort op, hang Kristina på et tab på 1,6 million - og da en ulykke sjældent kommer alene, mistede hun også sit daværende arbejde. Og efterfølgende sin nye lejebolig, fordi hun ikke kunne betale den samlede husleje på 11.000.

Mistede alt

Kristina havde aldrig i sin vildeste fantasi forestillet sig, at hun skulle ende hjemløs med en kæmpe gæld over hovedet. Situationen bragte hende ned i et hul, som man nok kun kan forestille sig, hvis man selv har været ramt af depression.

- Jeg vidste ikke, at man kunne miste så meget på sit kort tid. At tingene kunne ramle så meget, siger Kristina og tørrer nogle tårer væk. En bevægelse hun har gjort hundredvis af gange de sidste par år.

Skyldfølelse overfor børnene

Sammen med alle sine økonomiske bekymringer, har hun nemlig også en kæmpe skyldfølelser over for sine to børn, som i dag er 29 og 22 år. Kristina har nemlig haft det så dårligt, at hun ikke engang kunne skjule det overfor dem. De vidste, at hun faktisk har overvejet flere gange at tage sit eget liv.

- Jeg var jo nået til et sted, hvor jeg ikke kunne rejse mig op igen, siger Kristina, som dog aldrig har gjort alvor ud af hendes selvmordtanker. Når hun har været mest opgivende, har hendes børn altid været i baghovedet og holdt hende tilbage.

- De har sagt til mig: "Det kan godt være, du får fred. Men vi skal leve med sorgen resten af vores liv." De ord har jeg tænkt på mange gange, siger hun.

Nyt overblik

I dag er der sket store forandringer i Kristinas økonomi, efter Luksusfælden har været forbi. Ikke at hun er blevet hverken rig eller gældsfri. Men der er blevet ryddet så meget op i hendes økonomi og små-lån, at hun om cirka et halvt år kan søge gældssanering efter tvangsauktionen. Dermed er en enorm sort sky lettet.

Men det kræver alligevel tid, før Kristina står på benene igen. Endnu venter hun på en billig leje bolig, så hun låner sin mors sofa. Og humøret er stadig skrøbeligt.

- Der er stadig mange åbne sår, og selv den mindste ting kan slå mig ud i flere dage. Men jeg håber da på en god fremtid med en dejlig bolig og måske en kæreste. Denne gang vil jeg nok bare tage det mere roligt, inden jeg kaster mig ud i noget.

Sponsoreret indhold