Når livet gør ondt

Reddet af kærlighed

26. september 2013 af Marianne Knudsen, Foto: Morten Mejnecke og privat
Det begyndte som en harmløs slankekur, men endte med anoreksi for 27-årige Rikke. Ingen kunne få hende til at spise, trods det var et spørgsmål om liv eller død. Men så mødte hun Anders.

- Hvis du ikke begynder at spise, er du her ikke om et halvt år. Sådan lød lægens ubehagelige advarsel til Rikkes i 2007, hvor hun vejede 38 kg. Men trods lægens dom og forældrenes bønner kunne Rikke Thomasberg fra Brønderslev ikke få en bid ned.

Her vejer Rikke kun 38 kg.

Skyldfølelsen er det værste
- Det gjorde bestemt indtryk at se min familie være så ked af det, men jeg var kold og svarede, at jeg nok selv skulle bestemme, om jeg ville spise, fortæller Rikke, som gik 10 km hver dag, da anoreksien var værst. Men så blev hun forelsket i Anders, som forlangte, at hun skulle spise, hvis de skulle være kærester.
- Jeg var meget forelsket i ham, så jeg begyndte langsomt at spise. Det smagte så forfærdeligt, men skyldfølelsen over at spise var det værste, husker Rikke.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Anders var der for mig
Første gang Rikke fik øje på Anders for, stod hun bag disken på byens Shell-tank.
- Jeg syntes straks om Anders. Han var sød og nem at snakke med, og så fik han fik mig til at føle, at jeg ikke var syg. Anders lagde også godt mærke til den søde pige bag disken, men det var Rikke, der tog affære og inviterede ham på middag, en middag hvor hun dog ikke selv spiste noget. Men Anders insisterede på, at Rikke skulle spise.
- Anders var hård ved mig, men jeg kunne altid føle hans kærlighed, fortæller en nu 28 kilo tungere Rikke, som erkender at anoreksi handler om følelser.

Sponsoreret indhold