Når livet gør ondt

Rene skjulte gælden

14. juli 2010 af Marie Warming
Få mennesker vidste, hvor galt det stod til for Rene og Yvonne, som tidligere på året var med i programmet Luksusfælden på TV3. Nu har de fået styr på både økonomien og kærligheden.
foto: Jesper Kristensen
foto: Jesper Kristensen

Det var en kærlighed, som kom snigende på fodboldbanen, da Yvonne på 37 år sidste år faldt for sin 32-årige træner, Rene. Men det var en autolakerer med forbrugslån i den sekscifrede klasse, som hun kastede sin kærlighed på.
- Vi havde kendt hinanden mange år fra fodbolden, og sidste år besluttede vi os for at invitere vores børn ud og spille minigolf. Om aftenen, da vi alle sammen sad og spiste, spurgte min datter pludselig "Nå, men er I så kærester nu?" fortæller Yvonne Fogsgaard Seibt.


Læs også fra Luksusfælden: 6000 kroner på pizza og legetøj


Gift efter seks måneder
Blot seks måneder senere var parret gift, men selv om kærligheden var til stede, var det ikke uden problemer at dele hus, hjem og økonomi. - Jeg havde ikke noget overblik over min økonomi. Jeg betalte bare min husleje for at være sikker på ikke at blive smidt på gaden. Efter at jeg var blevet skilt fra min eks, havde jeg taget lån for godt 150.000 kroner for at indrette mit nye hus og købe ting til min datter, fortæller Rene Fogsgaard Seibt.

Skjulte gælden
Da Luksusfældens mange biler, kameraer og folk rullede ind foran Rene og Yvonnes hjem i Kliplev i Sønderjylland, var der da også mange naboer, der kiggede en ekstra gang. Parret havde nemlig ikke fortalt nogen, at de skulle være med.

- Jeg havde indtil da holdt mine økonomiske problemer skjult for alle undtagen min søster, som havde hjulpet mig med at betale nogle af mine regninger.Jeg var selvfølgelig ærlig over for Yvonne. Det er en hård nød at knække at skulle fortælle en, som man lige har mødt, at man er forgældet. Og jeg var da også bange for, at hun ville gå fra mig på grund af økonomien. Men hun blev hos mig, fortæller Rene.


læs også Fra Luksusfælden: Jonas burde være død


Kærlighed har ingen pris
Yvonne var blevet advaret mod at blive gift og kaste sig ud i fællesøkonomi med Rene. - De spurgte mig direkte, om jeg vidste, hvad jeg gik ind til. Men jeg har ikke siden forholdt mig til det, når nogen har talt om, at vi skulle gå fra hinanden. Vi skulle bare lykkes. Man kan ikke sætte kroner og øre på kærligheden, siger Yvonne, som har Nicklas på 13 år og Kelly på 16 år fra et tidligere forhold, mens Rene har Jasmin på fire år.

Fik orden i livet
- Jeg vidste jo godt på forhånd, at jeg ville få en over nakken af Jan. Han forklarede mig, da vi gik ude i skoven, hvor ufornuftig jeg har været, fortæller Rene. Efter at Mette og Jan og hele TV-holdet havde forladt parret i Kliplev, stod det klart, at huset måtte på tvangsauktion.


Læs også Fra Luksusfælden: Sammen for børnenes skyld


Nyt liv
1. marts i år flyttede familien i lejet hus - med et værelse til hvert af børnene. Og ved hjælp af et budget, som Mette og Jan lagde for parret, er der nu kommet orden i hverdagen. - Det er en lettelse at kunne se alle regningerne blive betalt hver måned. Og i næste måned betaler vi vores første kreditor ud. Sådan er det planlagt, at vi kan betale dem ud en ad gangen, og så er vi gældfrie om tre år, siger Rene.

Læs også: Victoria gjorde det umulige

Sponsoreret indhold