Når livet gør ondt

Rikkes afdøde far: Jeg tilgiver din mor

10. juli 2013 af Marianne Knudsen / Foto: Steen Wrem
Rikke Toft mistede ikke kun sin far for 12 år siden, da han tabte kampen til kræft. Rikkes mor Jane røg ud i et alkoholsmisbrug, der betød, at hun ikke længere magtede Rikke og hendes to søskende. Børnene blev sendt i pleje. I dag har Rikke tilgivet sin mor – det samme har Rikkes afdøde far.
Rikke og Jane fik hjælp af clairvoyanten
Rikke og Jane fik hjælp af clairvoyanten

Alt var kaos. 12-årige Rikke og hendes to søskende havde lige mistet deres elskede far, og deres mor havde taget afsked med sin kærlige mand gennem 15 år. Ham, der havde været limen i familien og sørget for, at alle havde det godt, var borte nu.

41 år gammel og død af en kræftsvulst i hovedet, som han stadig en måned inden sin død var overbevist om, at han ville sejre over. Men han tog fejl og efterlod en familie i opløsning.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Pia Neves de Brito hjalp med at opklare Lissis søns mystiske død

Bad om hjælp

Rikkes mor, Jane, dykkede ned i sin sorg og dulmede virkeligheden ved at drikke. Først i det skjulte - senere så massivt, at andre kunne se det. Det fik hende til at indse, at hun ikke længere kunne være mor for sine tre børn. Hun orkede det ikke, erkendte hun, og bad om hjælp. Den fik hun af kommunen, som fandt tre plejefamilier til børnene.

- Jeg strittede vildt imod. Jeg havde lige mistet min far, og nu mistede jeg også min mor. Jeg var så ked af det, fortæller Rikke Toft, der i dag er 24 år.

Hun og hendes to søskende, Rasmus og Mette, så hinanden i de weekender, hvor deres mor kunne overskue at have dem hjemme, og Rikke husker stadig følelsen af at leve i en kuffert.

- Jeg følte mig så svigtet, tøver Rikke og kaster et blik på sin mor, der sidder ved siden af hende.

Ubetinget kærlighed
De hårde ord rammer hårdt, men de er sande. Det ved Rikkes mor udmærket godt i dag.

- Men jeg har tilgivet dig, mor, siger Rikke så og sender sit mor et insisterende blik.

For noget faldt for alvor på plads for hende for ni måneder siden. Dengang kom hendes egen lille datter, Marie-Kristine, til verden.

- Jeg føler en fuldstændig ubetinget kærlighed til min datter, og jeg ved nu, at den følelse har min mor også for os. Hun har virkelig prøvet at være mor, så godt hun kunne, siger Rikke.

Læs også, hvordan Karina endelig fik svaret på, hvorfor hendes bror tog sit eget liv

Få hjælp af clairvoyanten Pia Neves de Brito i Ude og Hjemme Shop

Vil du have hjælp af Pia, så tag et kig i shoppen.

GÅ TIL SHOP >>

Afsked med far

Hun har lagt sin kaotiske barndom bag sig - men mangler en vigtig ting for at blive hel igen: At tage afsked med sin far.

Hun har derfor ønsket at få besøg af Ude og Hjemmes clairvoyant, Pia Neves de Brito, i håbet om at komme i kontakt med ham. Rikkes mor sidder lige så spændt ved siden af og beder til, at han også vil tale med hende.

- Selvfølgelig vil jeg det. Vi har jo nogle fantastiske børn sammen. De klarer sig godt, siger han gennem Pia, der fornemmer et fornemt livsstykke.

Ville ikke tale om døden

- Han har i det hele taget betydet meget for rigtig mange. Han var enormt social og udadvendt, og det ærgrer ham, at han ikke fik mere tid her på jorden. Det kom som en overraskelse for ham, at han allerede skulle dø, fortæller Pia.

Tårerne triller ned ad kinderne på Jane, for hun forsøgte at tale med sin mand om døden dengang. Men hver gang lukkede han i og ville ikke tale om det.

12 år senere gør han det samme over for Pia. Hun forsøger flere gange at få ham til at fortælle, men han vil ikke. Hun kan mærke smerter i sin krop og siger, at han har gået med noget sygdom i lang tid, hvorefter det pludseligt er gået stærkt. Nærmere kan hun ikke komme dødsårsagen.

LÆS OGSÅ: Clairvoyant Pia Neves de Brito hjalp Trine med at tilgive sin afdøde far

Nåede konfirmation

- Den sidste måned kæmpede han... Det virker som om, at han var nødt til at lade som om, at han var rask, siger hun undrende.

Rikkes mor fortæller, at han kæmpede for at få lov til at opleve sin søns konfirmation - og nåede det lige akkurat.

- Det var godt. Han er så stolt af sine børn og siger, at da I kom til verden, var han lykkeligst. Han var også lykkelig sammen med sin kone, siger Pia med et smil.

Beskeden gør Jane varm, men hun frygter, hvad han tænker om alt det, der skete med familien efter hans død. Hun har i dag fået styr på sit alkoholmisbrug, men bebrejder sig selv for sin svaghed.

Nyd den sidste tid

Men Janes afdøde mand siger blidt via Pia, at han ved, at Jane aldrig har gjort noget af ondskab. Han har forståelse for, at hun har haft det svært efter hans død. Men nu synes han også, det er tid til at komme videre, og at Jane skal nyde sin sidste tid.

- Hører du, hvad han siger, spørger Rikke sin mor, der nikker bevæget.

- Så tag det til dig, svarer Rikke og giver sin mors hånd et klem.

LÆS OGSÅ: Rie fra "Danser med drenge" synger stadig til bandets første - og nu afdøde - sangerinde

Sponsoreret indhold