Når livet gør ondt

Røvere begik også voldtægt

31. juli 2009 af Ritzau. Arkivfoto: PolFoto
Undvegen fange på 28 år og dreng på 16 år anholdt for to hjemmerøverier og voldtægt på Lolland.

Hjælp fra borgere og pressen satte politiet i stand til hurtigt at anholde to eftersøgte i sagen om hjemmerøverier mod kvinder på Lolland tidligt fredag.

Det ene uanmeldte besøg endte med voldtægt af offeret, som også blev tvunget ud på en køretur. En helikopter gik i luften, og adskillige politipatruljer deltog i jagten, som endte fredag formiddag i en lejlighed i Nakskov.

De to anholdte er en mand på 28, der er flygtet fra et fængsel, og en dreng på 16 år. Begge er fra Vestlolland.

Tilsyneladende indledte duoen sin farlige togt ved tretiden om natten. En kvinde på 60 år i Søllested blev vækket og udsat for både voldtægt og røveri. Da hun ikke havde kontanter i hjemmet, tvang de to hende til at køre til en pengeautomat, men det lykkedes hende at stikke af.

Lidt efter klokken seks bankede det på hos en 61-årig kvinde i Sakskøbing. Kvinden, der havde fødselsdag, åbnede for to personer, som dog ikke kom for at sige tillykke. De pegede på den chokerede kvinde med en pistol. Udbyttet bestod i nogle kontanter og nøglen til kvindens bil, som de kørte væk i.

- Vi er meget glade for at have fået fingre i de to herrer, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen.

Den 28-årige er tidligere dømt for personfarlig kriminalitet, oplyser han.

Begge gerningssteder blev fredag formiddag undersøgt af teknikere, der ledte efter beviser i forbrydelserne, som politiet betegner som meget alvorlige.
Først fik politiet anmeldelse om røveriet i Sakskøbing, og omtalen i medierne gav politiet medvind i jagten på de to. Hjælpen fra medier og borgere har været "uvurderlig", siger politiinspektør Steen Nørskov i en pressemeddelelse.

- Vi har trukket på alle tilgængelige ressourcer i denne sag. Helikoptereftersøgning og styrker fra hele kredsen har været med til at indkredse gerningsmændene, lyder det fra politiinspektøren.

Lørdag skal en dommer afgøre, om de to skal varetægtsfængsles.

Sponsoreret indhold