Når livet gør ondt

Røveren var vores kollega

2. juni 2009 af Mikkel Milsgaard. Foto: Jacob Ljørring
Kirsten og Christel blev røveriofre. Det viste sig, at deres kollega på blot 16 år stod bag.

25-årige Kirsten Fager fra Hillerød og hendes 19-årige kollega Christel Michelsen glemmer aldrig den novemberaften i fjor, hvor to maskerede røvere pludselig trængte ind i Netto i Allerød gennem en bagindgang og truede dem til at udlevere butikkens pengebeholdning.

- Jeg glemmer aldrig synet af pistolen. Jeg lå på maven på gulvet og rystede, mens jeg bare tænkte: "Gør, hvad der bliver sagt. Gør, hvad der bliver sagt". Da han satte pistolen imod mit hoved, tænkte jeg: "Nu dør jeg - hvis han er syg nok i hovedet, så skyder han mig!".

Ordene kommer fra Kirsten Fager, som gik i chok og følte sig lammet under røveriet.

Christel bemærkede, at de to røvere var velinformerede om butikkens sikkerhedsprocedurer, men de virkede samtidig forvirrede og desperate. I modsætning til Kirsten var Christel mere rolig. Derfor fortalte hun de to røvere, at hun var lederen i butikken, og at hun nok skulle åbne pengeskabet for dem.

På det tidspunkt havde de to røvere havde forskanset sig i butikkens kontor, hvor pengeskabet stod og havde samtidig taget Kirsten og Christel som gidsler.
Med sig fra røveriet fik de i alt 42.000 kroner, hvoraf en del af pengene fløj ud af et hul i deres medbragte Aldi-pose under flugten.

Efter røveriet fik Christel samlet de øvrige medarbejdere i butikken og fortalt dem, hvad der var sket. Kirsten sad alene tilbage inde i frokoststuen og rystede. Hun var stadig i chok.

Først en måned senere viste det sig, at deres kun 16-årige kollega, S., stod bag røveriet sammen med to andre. Han havde givet sine to kammerater, 20-årige M. og 16-årige MR., instrukser i, hvad de skulle holde øje med, når de røvede butikken. Bagefter skulle de dele udbyttet.

- Det føles ubehageligt, at S. var med i det. Jeg havde aldrig troet, at han kunne finde på sådan noget. Da vi sad i retten, vendte han sig om imod os med nedbøjet hoved og sagde, at han var ked af dét, han havde gjort. Men jeg kunne ikke acceptere hans undskyldning - det kan jeg måske en dag, men ikke lige nu, fortæller Kirsten.

Kirsten er efter røveriet begyndt at arbejde i en anden Netto-butik og kæmper stadig med at ryste oplevelsen af sig, mens Christel fortsat arbejder som 1. assistent i butikken i Allerød.

[email protected]

Læs hele artiklen i Ude og Hjemme nummer 22

Sponsoreret indhold