Når livet gør ondt

Rusket ihjel af barnepigen

18. januar 2013 af Carsten Holst, Foto: Ina Agency Press
Natalie og Josef Karl troede, de havde fundet verdens bedste barnepige til sønnen Christopher. Men sandheden var en anden, og det endte i en tragedie, da Alexandra Schmidt ruskede den lille dreng ihjel.

Klokken 14.20 torsdag den 25. september 2008 ringede Natalie Karls mobiltelefon. Den 33-årige korrespondent i engelsk befandt sig i en sporvogn i den sydtyske by München på vej til møde.

Babysitteren

Babysitteren Alexandra ringede til Natalie Karls:
- Fru Karl, kom hurtigt. Der er sket noget. Christopher har det ikke godt. Han kaster op, og jeg kan ikke komme i kontakt med ham, råbte Alexandra.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Er bedstemor morderen

- Hvad er der sket? Så svar mig dog. Hvad er der sket, spurgte den forvirrede og chokerede mor.

Der kom intet svar. Alexandra havde lagt røret på. Natalie sprang af sporvognen og tog en taxa til lejligheden i det østlige München, hvor Christopher blev passet. En ambulance holdt ved højhuset, og Natalie stormede op ad trapperne. I lejligheden fandt hun sin søn liggende livløs på gulvet, mens to læger forsøgte at genoplive ham. Babysitteren sad grædende i et hjørne af stuen med begge hænder for ansigtet. For Natalie var det et fuldstændig grotesk og uvirkeligt scenarie.

Tegn på vold

Lille Christopher blev kørt til et børnehospital i München. Her mødtes Natalie med Josef, og kort efter ankomsten stirrede de to ægtefæller vantro på hinanden. En læge spurgte dem, om sønnen var faldet, måske ned ad en trappe eller fra en stol. Forældrene rystede på hovedet og sagde, at Christopher netop havde lært at gå, at han aldrig var uden opsyn, og at de passede på ham, som var han lavet af glas. Lægen fortsatte sine undersøgelser, og efter en tid sagde han:

- Christopher har pådraget sig en massiv hjerneblødning. Han har skader, som han ikke selv kan have pådraget sig. Hans hjerne er hævet, og han skal straks opereres. Det ser ikke godt ud.

De mistede Christopher

Miraklet udeblev. Lørdag den 27. september 2008 klokken 14.40 slukkede lægerne for de maskiner, der holdt den lille dreng i live. Kort efter fortalte lægerne, at Christophers skader var opstået efter vold. Mistanken blev selvfølgelig straks rettet mod babysitter Alexandra, som politiet hentede til afhøring.

Massivt alkoholmisbrug

Mandag morgen ankom to betjente til ægteparret Karls lejlighed og fortalte, at Alexandra havde tilstået et voldeligt overgreb på Christopher. Da han begyndte at græde kort efter at have talt med sin mor, ruskede barnepigen ham så voldsomt, at han mistede bevidstheden. Det viste sig, at Alexandra ikke var den kærlige babysitter, parret havde fået indtryk af. Talrige forældre havde tidligere klaget over hendes voldsomme adfærd, ligesom hun havde et massivt alkoholmisbrug.

Alexandra Schmidt blev dømt for vold med døden til følge og afsoner fem års fængsel i Stadelheim-fængslet i Sydtyskland.

LÆS OGSÅ: Maja myrdet som straf

Sponsoreret indhold