Når livet gør ondt

Sandra tabt sig 30 kilo

15. oktober 2014 af Karin Heurlin, foto privat
Sandra har på bare otte måneder været igennem et imponerende vægttab. Læs hvordan hun smed de 30 kilo

Når Sandra i dag ser sig selv i De Unge Mødre, får hun virkelig øjnene op for, hvor meget hun har forandret sig de sidste otte måneder. Helt præcist er der blevet 30,4 kilo mindre af hende.

Det imponerende vægttab er kommet, fordi hun tog en vigtig beslutning to måneder efter, hun var blevet mor til den lille Timo: Hun ville lægge sit liv om og ned i vægt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

På det tidspunkt kunne hun mærke, at hun havde motivationen - og lægens ord for, at hun kunne gå i gang med træning igen efter fødslen.

En plade chokolade om dagen

Sandras krop havde ændret sig meget under graviditeten - og det var ikke kun babyen, som fik hende til at bule.

- Da jeg var gravid, tænkte jeg: Jeg bliver jo tyk alligevel, så jeg spiste rigtig meget. Marabou var nok min bedste ven, griner den unge mor, som indrømmer, at der foruden pølsehorn og Snøfler sagtens kunne ryge en plade chokolade ned om dagen. Til sidst havde den ellers så slanke Sandra taget 32 kilo på.

De er stort set væk i dag, og selvom en del af vægtstigningen skyldtes vand i kroppen, så har Sandra knoklet hårdt for vægttabet.

LÆS OGSÅ: Louise Brylle smed 38 kilo

Vægttab blevet en hobby

- Jeg har læst en hel masse om kost og ernæring, fordi det har givet mig motivation. Man kan sige, at vægttabet blev min hobby, siger Sandra, som oprettede en Facebook side om sit vægttab for at holde motivationen oppe. Det viste sig at være en god ide. Både fordi Sandra nu skulle stå til ansvar overfor andre. Men også fordi folk var søde til at komme med råd, opmuntrende ord og spændende opskrifter. Samtidig sørger hun for at tage en masse billeder af sig selv. De hjalp hende i de perioder, hvor slankeprojektet føltes tungt, og hun havde mere lyst til at sætte sig i et hjørne med en pose chips.

- Når jeg sidder og ser billeder af, hvor meget der er sket, giver det mig ekstra lyst til at fortsætte.

Baby ingen forhindring i vægttab

Selvom Sandra var nybagt mor, da hun lagde sit liv om, har hendes baby aldrig været en forhindring. Eller en god undskyldning for at stoppe.

- Jeg har gået nogle meget lange ture med ham, og så spurgte jeg pænt i træningscenteret, om jeg måtte tage ham med. I starten sov han bare, mens jeg trænede, og nu ligger han på et legetæppe og hygger sig, siger Sandra, som samtidig går meget op i kosten. Lige fra om morgenen, hvor hun starter med skyr og frugt til om aftenen, hvor hun gerne får salat med rigelige protein eller eventuelt en lækker burger lavet med aubergine skiver i stedet for en hvid bolle. Hvidt brød, ris, kartofler og pasta, holder hun sig fra, men det betyder ikke, hun får kedelig mad. Sandra er blevet ret kreativ i køkkenet, og inspirationen finder hun på hjemmesider og Facebook grupper, hvor det vrimler med gode råd.

LÆS OGSÅ: Camilla super slank efter fødslen

Børnemad og slankemad

I dag er Timo ni måneder, og det betyder, at hun for det meste må lave to retter, da han ikke kan gnave sig gennem hendes salater.

- Men jeg synes faktisk ikke det er besværligt, siger Sandra, som tydeligvis er fuld af energi. Det er også noget, som er komet efter hendes store vægttab.

- Jeg er helt klar blevet gladere og fået mere overskud. Det er jo ikke sjovt at gå rundt og føle sig lidt for stor.

Sponsoreret indhold