Når livet gør ondt

Savanna fundet efter 19 år

5. september 2013 af Morten Nøhr Mortensen
Alle havde mistet håbet. 19 år efter kidnapningen af den kun et år gamle Savanna var alle spor tørret ind. En international menneskejagt var endt uden resultat. Men Savannas far blev ved. Og han var heldig. Nu er det lykkedes at opspore datteren på den anden side af jorden.

Den i dag 20årige Savanna Harris Todd blev kidnappet af sin mor, Dorothy Lee Barnett i 1994, da hun tabte en sag om forældremyndigheden til Savannas far, Benjamin Harris Tod. Dengang boede den fraskilte familie i den amerikanske delstat South Carolina. Og det var her hos eks-svigerfamilien, at Dorothy den 22. april 1994 hentede sin datter i et hus i Isle of Palms. Og forsvandt sporløst dagen efter.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ:Bitter strid om Mia Wantings datter

Fundet i solskinsstat

Nu oplyser myndigheder, at datteren er blevet fundet sund og rask sammen med sin mor i den australske solskinsstat Queensland. Tilsyneladende har hun boet her i en årrække. Lokalt politi oplyser dog til avisen The Australian, at mor og datter tilsyneladende også har levet under flere falske navn i både Sydafrika og på New Zealand.
Ifølge politiet var det oplysninger fra faren, der ledte dem på sporet af datteren, der levede under navnet Samantha Geldenhuys. Det er tilsyneladende lykkedes for faren at opspore datten blandt andet via facebook, hvor han også for første gang fandt et foto af sin savnede datter.

Støtter sin mor

Meget tyder dog på, at Savanna er indstillet på at bliver hos sin mor. Da Dorothy Barnett her forleden blev fremstillet i retten sigtet for kidnapning, så man hendes datter stå med et skilt, hvorpå der stod.
- Vi elsker dig mor.
I et vidneudsagn, der blev læst op i retten tilkendegav Savanna desuden, at hendes mor var en fantastisk kvinde, som havde gjort det godt som mor. Dorothy Barnett havde dog ikke mulighed for andet end at vinke til sin datter. Og hun skal fortsat forblive bag tremmer, da retten afviste en mulighed for at blive løsladt mod kaution. Dorothy Barnett blev ellers støttet af stribevis af vidneudsagn fra folk, der tilkendegav, at hun i alle årene har været en god mor for Savanna.

LÆS OGSÅ: Christiane dræbte sin mand med god samvittighed

Skal udleveres til USA

Myndighederne i USA forbereder dog ikke desto mindre en anmodning om at få den i dag 53-årige kvinde udleveret til retsforfølgelse i USA.
Savanna lever tilsyneladende et helt normalt liv i Queensland, hvor hun læser til sygeplejerske. Far og datter har endnu ikke mødt hinanden.

Sponsoreret indhold