Når livet gør ondt

Se hvad I har gjort

27. august 2014 af Morten Nøhr Mortensen, Foto: Privat
Sagen er så tragisk og mobningen så alarmerende, at 39-årige Amanda Stewart i desperation har offentliggjort billeder af sin døende søn. 12-årige Dylan blev mobbet så voldsomt, at han ikke så anden udvej end at tage sit eget liv. Nu håber hun, at mobbere og deres forældre tænker sig om en ekstra gang fremover
12-årig Dylan med slanger og nakkekrave få dage før sin død. Nu håber hans mor, at billederne af den døende dreng kan få mobbere og deres forældre til at tænke sig om fremover.
12-årig Dylan med slanger og nakkekrave få dage før sin død. Nu håber hans mor, at billederne af den døende dreng kan få mobbere og deres forældre til at tænke sig om fremover.

I en uge kæmpede lægerne for at bringe den 12-årige Dylan Stewart tilbage til livet. Det lykkedes desværre aldrig. Efter alvorlig mobning lykkedes det Dylan at undslippe på den mest tragiske måde. Han begik selvmord. Men mobberne får ikke lov at slippe uden at se sagens alvor i øjnene. Dylans mor, 39-årige Amanda Stewart, har nu offentliggjort billeder af sin døende søn, så mobberne kan se, hvad de har gjort.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sagde han havde "downs"

Den 12-årige dreng blev drillet, fordi han var ny på sin skole. Angiveligt kaldte klassekammeraterne Dylan for "Downs" - med henvisning til Downs syndrom, selv om han ikke led af kromosomfejlen og ikke på nogen måde var handicappet. For Dylan udviklede den daglige mobning sig til et helvede, oplyser hans mor.

LÆS OGSÅ: Jeg var med til at mobbe

- Mobbere er nødt til at forstå, hvad deres handlinger kan føre til. Det havde katastrofale konsekvenser for vores familie, og vi vil gerne vise dem, hvad det har gjort ved os. Intet kan bringe Dylan tilbage, men vi håber, at det her kan sende et stærkt signal, siger Amanda Stewart til den britiske avis Daily Mail.
Dylan Stewart startede på skolen Lakeside Academy i Telford i januar, og allerede efter få måneder var hans væsen ændret på grund af mobningen.
- Inden han startede på skolen, var han udadvendt. Han var altid ude på sin cykel, men det ændrede sig, og han blev mere indelukket, siger moren Amanda Stewart.

Døde på sit værelse

Lakeside Academy, som har en klar anti-mobbepolitik, fortæller til Daily Mail, at de har gjort alt, hvad de kan for at hjælpe Dylan. Men de understreger samtidig, at det er svært helt at fjerne mobning.
- Vi er bedrøvede over de tragiske omstændigheder i forbindelse med Dylan Stewarts død. Men jeg er sikker på, at skolen gjorde alt, hvad der var muligt, for at støtte Dylan, siger en talskvinde fra skolens ledelse.
Den ulykkelige skoledreng blev fundet bevidstløs på sit værelse den 22. april. Han blev bragt til Birmingham Children's Hospital, hvor han døde otte dage senere.

LÆS OGSÅ: De sagde jeg var klam

Sponsoreret indhold