Når livet gør ondt

Sekten tog mine børn

24. juni 2014 af Morten Nøhr Mortensen, Foto: Privat
48-årige Jill Rubini fra Brønshøj var sikker på, at hun var på vej mod det gode liv i et tæt fælleskab. Men livet i sekten Ecoovie skulle vise sig som et mareridt. Først måtte hun opgive kærligheden. Senere snuppede guruen hendes to børn. I morgen starter Ude og Hjemmes sommerføljeton, hvor vi følger Jill og hendes to børns skæbne.
Jill Rubini sammen med sin søn Gisga i en af sektens lejre i Italien. Få måneder senere blev den lille dreng taget fra Jill. Han døde som tre-årig.
Jill Rubini sammen med sin søn Gisga i en af sektens lejre i Italien. Få måneder senere blev den lille dreng taget fra Jill. Han døde som tre-årig.

 

Jills første oplevelser i sekten Ecoovie startede med en boblende fornemmelse af lykke. Endelig var hun kommet til et fællesskab, hvor det hele virkede så rigtigt.

Læs også: 19-årig kvinde hævder at satanisk sekt fik hende til at begå 23 mord

Her var mennesker, der ville leve sammen i pagt med naturen. Her tog man afstand fra samfundets overforbrug og man spiste ikke kød. Her fandt hun også kæresten Daniel.

Men efterhånden som tiden gik, stod det klart, at Jill var kommet stadig længere ind i en verden, hun ikke ustraffet kunne vende tilbage fra.

Fødte datter i et telt
 

Livet i Ecoovie skulle ende med at koste hendes næsten alt. Da hun blev gravid med Daniel adskilte guruen det unge kærestepar og Jill blev sendt fra hovedkvarteret i Paris ned til de uvejsomme bjerge ved Pyrenæerne.

Her skulle hun deltage en sektens såkaldte vandrende fredsuniversitet. Men her var der ikke meget fred. I stedet måtte hun leve under ekstreme forhold stadig mere gravid, indtil hun fødte sin datter Shantig i et telt på en mark i Spanien.

Det var tæt på at koste hendes nyfødte datter livet. Hun vejede kun 1610 gram og både mor og datter var mærket af de ekstreme livsbetingelser op til fødslen, hvor sektens medlemmer var blevet stadig mere udsultede.

Jeg var hjernevasket

I dag har Jill svært ved at forstå, at det hele fik lov at gå så vidt. Fra hendes lejlighed i Brønshøj ser hun tilbage mod den mørkeste tid i hendes liv.

- Jeg burde have taget mit pikpak og rejst allerede, da jeg blev gravid. Det kan jeg se i dag. Men dengang! Jeg var så udmattet og hjernevasket, at jeg ikke var i stand til andet end at følge deres vej. Og et eller andet sted fik de mig også til, at tro på meget af det. Min kritiske sans var blevet nedbrudt. Det var tæt på at koste min datter livet, fortæller Jill i dag.

Men selvom hendes datter overlevede Jills barske graviditet i den europæiske vildmark, hvor sektens medlemmer levede som de oprindelige nordamerikanske indianere, så fik livet i Ecoovie ganske alvorlige konsekvenser for både Jill og Shantig. Få måneder gammel blev Shantig taget fra Jill og overgivet til fællesskabet i sekten.
 

Fik 12 mødre
 

I stedet for at være sammen med sin mor, fik Shantig nu hele 12 mødre og 12 fædre. I sekten Ecoovie blev det nære forhold mellem mor barn betegnet som egoisme - og dermed uacceptabelt. Børnene tilhørte fællesskabet og Shantig kom til at vokse op uvidende om, hvem der var hendes egen mor.

Læs også: 7-årige Amalies tvillingebror André blev bortført af sin far

28 år senere har Ude og Hjemme opsøgt Shantig, der i dag bor i Vanløse kun fem kilometer fra sin Jill. Men mor og datter har ikke set hinanden i otte år. Livet i sekten lavede så dyb en kløft mellem dem, at det endte med et måske endegyldigt brud.

Men det kostede mere end det.

Døde i Finland
 

Da Jill senere fik sønnen Gisga blev også han indlemmet i sekten. Også han fik 12 mødre og 12 fædre. Men Gisga endte med at betale den højeste pris for at være med i Ecoovie.

Han døde som tre-årig. Og det var hans egen storesøster Shantig, der fandt ham livløs i en tipi i Finland. Et mystisk dødsfald, som kaster mørke skygger over en sekt, der krævede alt af sine medlemmer.

Mange knækkede som Jill. Andre blev moderløse som Shantig. Og nogle døde som Gisga.

Du kan følge Jills og Shantigs historie de næste uger i Ude og Hjemme.

Læs også: Anita måtte gribe til omfattende midler til sit eget bryllup, for at slippe fri af Jehovas Vidner
 

Se videoen, hvor Shantig, Jills datter, fortæller om sin barndom:

Sponsoreret indhold