Når livet gør ondt

Sidste nyt: Politiet vil grave efter Maddies lig

5. maj 2014 af Søren Johannesen, foto: AP/Polfoto
Teknikere og detektiver fra Scotland Yard er på vej til Portugal for at grave store dele af området op omkring ferie-resortet Praia da Luz Ocean Clubs lejlighed 5A, hvorfra Madeleine McCann forsvandt for syv år siden. Ifølge den engelske avis Daily Mirror afventer holdet kun en sidste godkendelse fra portugisisk politi, før de tager afsted – sandsynligvis i slutningen af denne uge. Maddies forældre tager ikke med men følger udviklingen i sagen fra England.
Kate og Gerry McCanns datter forsvandt under en ferie i Portugal for syv år siden
Kate og Gerry McCanns datter forsvandt under en ferie i Portugal for syv år siden

På mandag, den 12. maj, fylder Madeleine McCann 11 år. Hvis hun altså stadig er i live. Sandsynligheden for det er nok desværre lille - og nu er detektiver og teknikere fra Scotland Yard i England på vej til Algarve i Portugal for at grave store dele af området op omkring den lejlighed, hvorfra Maddie forsvandt. Det skriver flere engelske medier.

LÆS OGSÅ: Maddies forældre: Vi giver aldrig op

Det skulle især være tre områder, der har efterforskernes interesse, og holdet er blandt andet udstyret med avancerede radarer, som kan bruges til at afsøge jorden med.

Meget dramatisk

Maddies forældre, Kate og Gerry McCann er efter sigende blevet informeret om den nye udvikling, men vil ikke selv tage med til Portugal og følge udgravningen. Selv om kilder i politiet ikke direkte siger, at de leder efter rester af den lille piges lig, mener i hvert fald flere engelske medier, at det er, hvad de måske vil finde.

En kilde tæt på McCann-parret siger til Daily Mirror:

- Der vil være gravere overalt, og det vil se meget dramatisk ud. Det vil være hjerteknusende og meget følelsesmæssigt belastende for Maddies stakkels forældre. De tror ikke, at politiet arbejder ud fra et nyt tip. Politiet har bare brug for at lave deres egne udgravninger for at se, om der muligvis er spor, som de portugisiske efterforskere måske har misset under tidligere udgravninger.

Væk i syv år

I lørdags var det præcis syv år siden, lille Maddie forsvandt sporløst fra lejlighed nummer 5 A i ferie-resortet Praia da Luz, mens hendes forældre sad og spise middag med nogle venner få meter derfra.

LÆS OGSÅ: Maddie-sagen: Chefefterforsker peger på forældrene

Siden har portugisisk såvel som britisk politi forgæves forsøgt at løse gåden om, hvad der blev af den lille lyshårede pige med den karakteristiske brune plet i højre øje. Blev hun kidnappet og solgt af lyssky menneskesmuglere? Blev hun taget af en pædofil? Eller myrdet? Eller spillede Kate og Gerry McCann selv en rolle?

Svaret blæser fortsat i vinden - men nu ser det altså ud til, at der måske snart kan komme et gennembrud i sagen.

Død eller levende

I et interview i sidste uge sagde Maddies mor, Kate:

- Hver dag uden Madeleine, og hver dag uden vished, er endnu en dag for meget. Vi vil bare så gerne vide, om hun er i live eller ej.

Politiet har for nylig vist stor interesse i en serie-pædofil, som angiveligt skulle have opholdt sig i området, og som mindst 18 gange slog til i Algarve i perioden 2004-2010. Blandt hans ofre var også britiske piger helt ned til 10-års alderen, som lå og sov i deres senge, da de pludselig blev forulempet.

LÆS OGSÅ: Ondskab tog min datter

Hverken McCann-familiens officielle talsperson eller talspersonen fra Scotland Yard ønsker officielt at kommentere de kommende udgravninger, skriver Daily Mirror.

Sponsoreret indhold