Når livet gør ondt

Sille og Sofus døde af gift

23. juli 2009 af Joan Andersen. Foto: Jørgen Ploug
I løbet af et år er to hunde på mystisk vis døde af en overdosis gift, hvor intet gift er at finde. De to naboer er ikke i tvivl om, at deres hunde blev slået ihjel af den tredje nabo.

Beskyldninger fyger, og nabokrigen raser. I løbet af et år er to hunde på mystisk vis døde af en overdosis gift, hvor intet gift er at finde. De to naboer er ikke i tvivl om, at deres hunde blev slået ihjel af den tredje nabo. Mens han holder på sin uskyld, undrer han sig over, hvem der har sprøjtet gift på hans nu døde hæk.

- Det er så meningsløst. Jeg forstår ikke, at nogen kan være så onde, siger Anette Lisby, 35 år fra Vildbjerg ved Herning.
Familiens hund Sille forsvandt i løbet af dagen, og om aftenen fandt hendes mand Henrik hunden død ude i marken.

- Sådan en frisk, ung hund kan jo ikke bare falde om. Der var ingen tvivl, da dyrlægen havde obduceret den. Den havde fået en kæmpe dosis af en eller anden slags gift, fortæller Anette.

Henrik og Anette ledte i længe, men der var ingen gift på gården. Straks faldt mistanken på naboen, og de kontaktede politiet. Her fandt de ud af, at der allerede lå en lignende anmeldelse fra en anden nabo, Lillian Bank, 53 år. Hendes gravhund Sofus døde et år tidligere - også den blev forgiftet.

- Mine to gravhunde gik altid i en indhegning i haven. Der fandt jeg Sofus. Han led meget, fortæller Lillian, der fik Sofus aflivet for at skåne ham for flere smerter.

- Jeg er sikker på, at det er min nabo, siger hun.

Men beviser er der ikke nogen af.
- Vi føler os magtesløse, for vi kan jo ikke bevise noget, med mindre vi tager ham på fersk gerning, når han putter gift i munden på en hund. Og politiet vil ikke gøre noget, siger Anette.

På den anden side af hækken sidder Villy Jeppesen. Han afviser alle beskyldningerne.
- Det er fuldstændig grotesk. Jeg har selv hund og er en dyreven, siger han.

- Det var en sammensværgelse, og det kommer inde fra Lilian. Balladen startede, da hun flyttede ind. Jeg har haft en sagførere på sagen, men jeg orker ikke mere bøvl. Det tager jo også hårdt på mig psykisk, siger han og tilføjer:
- Ham Henrik har ikke meget styr på sin gift, han har jo sprayet det på min hæk.

Læs hele artiklen i Ude og Hjemme nummer 30

[email protected]

Sponsoreret indhold