Når livet gør ondt

Simone forsøgte at redde lille Tobias

22. september 2011 af Niels Ole Qvist. Foto: Morten Nøhr Mortensen.
Simone var reservemor for Tobias, som i juli døde på grusom vis med 80 skader på sin lille krop. - Jeg glemmer ham aldrig, heller ikke når jeg en dag selv får børn, siger den unge sygeplejeelev. Hun var veninde med Tobias' mor, der nu er fængslet i sagen.
Foto: Morten Nøhr Mortensen
Foto: Morten Nøhr Mortensen

Én tanke bliver ved med at køre rundt i hovedet på den 20-årige sygeplejestuderende Simone Juul, når hun om natten sidder i sin lejlighed i Børkop ved Vejle og stirrer ud i det fortættede mørke. Bare Tobias havde været min!

- Jeg ville have gjort alt for den dreng. Gjort alt for at beskytte ham. Fra det øjeblik, han blev født, var han min øjesten, siger hun. Tidligt gik det op for hende, at Tobias' egen mor ikke var i stand til at tage vare på ham.

- Vi var bedste veninder, og jeg er ikke i tvivl om, at hun elskede sin søn. Men hun kunne ikke magte at være mor. Mest chokerende var det at opleve, hvordan Tobias langsomt trak sig ind i sig selv, fordi hun ikke rakte ud efter ham, hverken fysisk eller psykisk.

- Hvordan påvirkede det drengen?

- Han fjernede sig fra verdenen. Jeg passede ham ofte i den periode og kunne følge hans udvikling. I de første måneder var han livlig og kontaktsøgende. Men efterhånden virkede han opgivende. Når jeg sad med ham i favnen, kunne jeg ikke få øjenkontakt. Han kiggede bare tomt ud i luften, siger hun stille.

Simone Juul lærte Tobias' mor at kende i gymnasiet. Allerede i 1. g. blev veninden gravid, men lod sig overtale til at vælge en abort. Hvilket hun fortrød.

- Aborten tog utroligt hårdt på hende, og da hun senere blev gravid med Tobias, ville hun gennemføre det. Da var hun kun 19 år, fortæller Simone. Tobias kom til verden 26. marts i fjor på Kolding Sygehus efter en barsk fødsel. Moderen fik svangerskabsforgiftning og navlestrengen snoede sig om Tobias' hals.

- Men han var den mest fantastiske baby. Allerede næste dag holdt jeg ham i mine arme, fortæller Simone Juul og liver helt op ved mindet.

Læs hele historien i Ude og Hjemme i denne uge.
 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold