Når livet gør ondt

Skal 1000 år i fængsel

2. august 2013 af Mikkel Milsgaard Foto: Politiet
Ariel Castro fik 1000 års fængsel for at bortføre, tæske og voldtage tre kvinder, han holdt indespærret i sin kælder gennem en årrække.

Sagen mod Ariel Castro, der gennem et årti bortførte, tæskede, voldtog og indespærrede tre kvinder i sin kælder i Cleveland, USA, fik i går, torsdag den 1. august, sin længe ventede afslutning. 52-årige Ariel Castro skal 1000 år i fængsel - uden mulighed for prøveløsladelse.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Cleveland-ofre siger tak

Spændt fast med jernkæder

Under retssagen blev de grusomme billeder fra Castros hus vist som bevismateriale. Blandt andet forhindrede kæder, gummislanger og ledninger de tre ofre Amanda Berry, Gina DeJesus og Michelle Knight i at flygte. Billederne gav desuden et frygtindgydende indblik i det hjemmelavede fængsel, Castro havde bygget med alarmsystemer og skjulte rum, hvor han spændte ofrene fast med jernkæder.

11 år i helvede

32-årige Michelle Knight var til stede i retten, hvor hun talte til sin bortfører for første gang.

- Du tog 11 år af mit liv, men nu har jeg fået det tilbage. Jeg brugte 11 år i helvede. Dit helvede begynder først nu, sagde hun.

Knight var Ariel Castros første offer, da hun i 2002 blev lokket ind i hans hus. Han sagde til hende, at hun måtte få en hundehvalp til sin søn.

- Jeg vil komme mig over, hvad der er sket. Men du vil opleve helvede for evigt, sagde hun.

LÆS OGSÅ: Nyt håb om opklaring af Susan-mordet

Ingen forstår dig

Ofrene har fortalt, at de blev voldtaget adskillige gange, mens de sad fanget i kælderen. Michelle Knight blev gravid flere gange, men Castro bankede hende, så hun tabte fostrene. Castro skiftevis fodrede sine dem med rådden mad og sultede dem, ligesom han dagligt pinte dem ved at tæske dem med de bare næver. Selv har han dog tilsyneladende svært ved at forstå, at han skulle have begået noget så modbydeligt og sindssygt.

- Der var masser af harmoni mellem os alle i hjemmet. Det meste af den sex, vi havde, var frivillig for alle parter, sagde han.

Dommeren i sagen, Michael Russo, satte selv den udlægning af virkeligheden i relief:

- Jeg tror ikke, der findes en eneste person i det her land, der er enig med dig.

LÆS OGSÅ: Amagermandens sidste offer: Nu har jeg magten

Sponsoreret indhold