Når livet gør ondt

Smuk lærer havde sex med teenagere

12. februar 2014 af Carsten Holst foto AP/Polfoto
Meredith Powell kunne andet end undervise i matematik. Hun mente også, at hendes viden om sex skulle komme hendes elever til gode. Men Meredith nøjedes ikke med teori. Nu er hun sigtet for at have misbrugt tre skolebørn på 15, 15 og 16 år.

Skolelærer Meredith Powell, 24, er en fremragende matematiklærer og ekstrem dygtig til at lære fra sig. Det vil de fleste af hendes elever på Lincoln High School i Tacoma i den amerikanske delstat Washington skrive under på.

Undervisning i sex

Men der er åbenbart også et andet fag, hvor den smukke lærer ville kunne opnå høje karakterer som underviser, nemlig indenfor seksualundervisning.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Ægtemand levede dobbeltliv

Når det gælder om at lægge sammen, dividere og trække fra, er elevernes forældre meget begejstrede for Meredith og hendes pædagogiske evner. Anderledes står det til, når det gælder hendes særdeles direkte anvisninger på menneskehedens muligheder for at forplante sig. Her får den unge lærer ikke ros og skulderklap, men i stedet politianmeldelser på halsen.

Sendte sexet SMS til teenager

LÆS OGSÅ: Sexet gravid spiser bananer

I stedet for at fortælle de purunge teenagere om blomsterne og bierne, valgte Meredith Powell i januar at gå anderledes mere direkte til sagen, da hun havde sex med flere af sine elever. Det har betydet, at hun nu er suspenderet for undervisningen på skolen. Samtidig har det lokale politi rejst sigtelser mod Meredith. Hun er i to tilfælde sigtet for det, der i amerikansk lov kaldes "børnevoldtægt af 3. grad". Desuden er hun sigtet for at have sendt en "krænkende og uprofessionel" SMS til en 16-årig elev. Beskeden var ledsaget et foto af Meredith i bad, og med absolut intet overladt til fantasien. Hun var rent ud sagt splitternøgen.

Uheldigvis for den noget utraditionelle underviser, valgte den unge skoleelev at vise billedet af den afklædte lærer til sin kæreste. Så startede balladen. Selv om frøken Powell sendte en undskyldning til både eleven og hans kæreste for den upassende SMS, gik de to unges forældre til skoleledelsen.

LÆS OGSÅ: Barnløse får børn fra rugemødre

Politiets efterforskning viste, at Meredith Powell ikke kun havde holdt sig til at sende en besked med foto til en elev. Hun havde også dyrket sex med to andre 15-årige drenge. Det var sket i januar i et aflåst klasselokale på skolen, mens alle de andre elever var til et stort fællesmøde med rektor.

Mistede kontrol over følelser

Under den første afhøring tilstod Meredith Powell sine handlinger og forklarede, at hun havde mistet kontrollen over sine følelser. Hun erklærede sig villig til at undskylde overfor både elever, forældre og skolen, men det var ikke nok for politiet. Hun blev fængslet, men løsladt igen mod en kaution indtil hendes sag kommer for retten den 24. april. Meredith Powell risikerer fængselsstraf.

Sagen er ikke den første af sin art i USA. I de seneste år har en række lærere i landet tilstået, at de har haft sex med purunge elever. Det har skabt en stor og ophedet debat. Forældre har dannet foreninger, som ønsker hårdere straffe mod de lærere, der udnytter børn seksuelt. "En skole skal være et trygt sted. Her burde man trygt kunne sende sit barn hen uden, at det risikerer at blive seksuelt misbrugt", skriver én af grupperne på en hjemmeside.

Elev forsvarer sin sexlærer

Meredith Powell var meget afholdt både af kollegaer, ledelsen på skolen og af sine elever. Hun har været ansat siden sommeren 2012, og ingen har indtil sexsagen kom frem kunnet sætte en finger på hendes opførsel eller undervisning.

LÆS OGSÅ: Lærer at nyde sex

Én af eleverne i den klasse, hvor de 3 forulempede drenge gik, er Tabitha Maxine. Hun har skrevet følgende på Facebook:

"Miss Powell er en omsorgsfuld og vidunderlig matematiklærer. Hun har stor tålmodighed med de elever, der kæmper for at lære, og hun bringer så megen energi og liv ind i sin klasse hver eneste dag. Jeg er rystet over, at nogle elever har den frækhed at anklage hende for så grusomme forbrydelser".

Flere støttegrupper

Der er på internettet blevet dannet en gruppe til støtte for Meredith Powell. Den hedder "Free Powell", og har fået flere tusinde likes. Det er derfor ikke alle, der mener, at Meredith Powell har gjort noget forkert.

Sponsoreret indhold