Når livet gør ondt

Snød abortpille i kæreste

30. januar 2014 af Louise Søgaard / Foto: AOP og privat
Da Johns modtog en sms fra en af sine kærester Remee Jo Le med et billede af en positiv graviditetstest, gik han i panik. Hun ville beholde barnet. Han ville ikke være far. Så John lagde en plan og narrede sin kæreste til at sluge en abortpille. Det kostede ham 13 år og 8 måneder i fængsel.

27-årige Remee Jo var lykkelig over at være gravid. Hun og kæresten John havde kendt hinanden i syv måneder, og han sagde hele tiden, at han elskede hende. Derfor troede Remee, at John ville være lige så henrykt som hun.

-Jeg var ikke forberedt på hans reaktion. Han havde aldrig brugt kondom, så vi vidste begge, hvad der kunne ske. Han skrev: Åh Nej! Jeg dør! Er du helt sikker? Please Remee. Gør det ikke! Du ødelægger mig!, fortæller Remee Jo.

Vidste ikke, at hun bare var elskerinde

John havde bildt Remee Jo ind, at han havde gjort det forbi med sin kæreste igennem fem år, da han og Remee indledte deres forhold. I virkeligheden så han begge kvinder, og han var rædselsslagen for, at den anden kvinde Tara skulle opdage hans dobbeltliv.

Læs også: Kirstens mand levede et dobbeltliv. Han fik fire børn med en anden kvinde, mens de var gift.

Derfor lagde den 28-årige lægestuderende John Welden fra Tampa, Florida en snedig plan, som skulle få Remee Jo til at miste deres barn. Dagen efter han modtog nyheden om graviditeten, bad John hende om at møde op i sin fars lægepraksis for at få en forundersøgelse og tjekke om alt var ok. John havde et studiejob hos sin far Dr. Stephen Welden, som er en meget anerkendt fertilitetslæge i Florida.

Undersøgelsen gik fint, men næste dag ringede John igen til Remee. Han bildte hende ind, at urinprøven havde vist en lille infektion, som hun burde få antibiotika imod. Det ville han hjælpe hende med, sagde han.

Faderen var ikke indblandet i bedraget, og han blev derfor ikke anklaget i sagen mod sønnen.

-Af alle mine børn har John altid været den mest betænksomme, hensynsfulde og kærlige person, udtalte faderen til pressen før retssagen mandag d.27 januar 2014.

Skrev falsk mærkat på pilleglas

John udnyttede sin adgang til faderens patientjournaler og receptformularer i klinikken. Efter Remee havde været til forundersøgelse, udskrev John på egen hånd en recept på abortpræparatet Cytotec, og ændrede navnet på præparatet til et harmløst antibiotika på den mærkat, han satte på pilleglasset.
Remee fattede ikke mistanke. John havde altid været en omsorgsfuld kæreste, og han havde forsikret hende, at pillerne ikke kunne skade fosteret. Hun spiste trygt den første pille, da hun var seks eller syv uger henne. På vej på arbejde den morgen, fik hun det dårligt.

Læs også: Jeg gav min nyre - han tog min veninde. Samantha fortryder, at hun reddede sin mands liv.

-Fra at have helt almindelig morgenkvalme, fik jeg pludselig vilde mavesmerter. Det føltes som om, at nogen jog en lang kniv ind i maven på mig, siger Remee Jo.

Hun blev hentet i ambulance og kørt til et hospital, hvor man fortalte hende den tragiske nyhed. Remee havde mistet sin baby. Da lægerne kiggede nærmere på det pilleglas, Remee havde med sig, besluttede man at undersøge indholdet nærmere. Det viste sig hurtigt at være abortpiller samt vitaminpiller, og Remee gik til politiet.

John fuld af selvmedlidenhed

-Jeg ønskede mig brændende det barn. Ikke fordi det var Johns, men fordi det også var mit barn. Da jeg gik til politiet, håbede jeg, at det hele bare var en uheldig misforståelse - en fejl, siger Remee.

Hun gik med til at ringe sin kæreste John op fra stationen, og lade politiet optage samtalen. Den blev senere brugt i retssagen mod John Welden.

I samtalen forklarer John, at hans anden kæreste Tara Fillinger var blevet rasende, da hun opdagede, at han havde et forhold til Remee, som han havde mødt på en stripklub. På billedet til højre ses Tara Fillinger med parrets hund.

-Men hvis du ville gå fra mig for at være sammen med Tara, ville jeg ikke bebrejde dig. Jeg ville bare have fået mit barn alene, og det ville have været ok. Jeg ville have fortalt mine forældre, at faderen var en anden, og jeg ville ikke have krævet penge fra dig. Jeg ville ikke have krævet noget som helst af dig, hører man Remee Jo sige på båndoptagelsen.

-Men sådan en mand ville jeg ikke være, svarer John.

-I stedet ville du hellere være en mand, som slår et ufødt barn ihjel, bare for at redde dit eget skind?, spørger Remee Jo.

-ja! Åbenbart. Hvis jeg da reddede noget. Det gjorde jeg egentlig ikke, svarer John.

I stedet for at undskylde, begynder han at klynke:

-Mit liv er ovre. Jeg vil bare tage mit eget liv, siger John.

Da han har indrømmet, at han gav Remee abortpillerne, forklarer han det med ordene:

-Jeg er bare en skidt person, Remee. Jeg er ked af, at jeg ødelagde alt.

Slap for anklage om manddrab

I september 2013 erklærede John sig skyldig i dokumentfalskneri samt bedrageri. Han indrømmede at have forfalsket sin fars underskrift og at have forfalsket både recept samt medicindeklaration. Ved at indgå et forlig undgik han at blive anklaget for drab af et ufødt barn og risikere en livstidsdom for manddrab. Til gengæld gav dommeren John Andrew Welden den hårdeste dom, han kunne risikere, for dokumentfalskneri og bedrageri.

Læs også: Kantinedame bag utrolig svindel. Stjal 10 millioner fra skole kantine og levede i sus og dus.

Dommeren Richard Lazzara mente ikke, at John var en ond person, men at hans

handling var ond, da han berøvede Remee Le hendes graviditet og barn på den mest kujonagtige måde. John undskyldte mange gange under retssagen.

Remee Jo kaldte sin ekskæreste John for en tumpe, da hun vidnede imod ham i retten.

-Det eneste jeg ønsker nu, er at Johns dom bliver lige så barmhjertig, som den barmhjertighed han udviste overfor mig i min graviditet, sagde Remee Jo.

John Andrew Welden blev idømt 13 år og 8 måneders fængsel.

Havde Remee Jo fået hans barn, ville han stadig have været en fri mand, som kunne bestemme sig for, hvilken rolle han ønskede at have som far. Han kunne også være helt fri, påstod Remee.Sponsoreret indhold