Når livet gør ondt

Spærret inde i 450 dage

26. oktober 2009 af Joan Andersen. Foto: Gregers Overvad
44-årige Annette Sørensen, som er mor til fem børn, blev uretmæssigt fængslet i 15 måneder.

Annette Sørensen var lige blevet færdig med at amme sin datter Signe. Hendes mand Danny og tre af familiens fem børn sad i nattøjet ved morgenbordet i huset i Glud ved Horsens, mens Annette var gået ovenpå. Pludselig var alt kaos. 50 betjente med skudsikre veste, hævede pistoler og narkohunde stormede huset.

Politiet troede, at Annette og Danny var bagmænd i en større heroin-ring i Horsens, men selv om de aflyttede dem og endevendte deres hus, tre kiosker, grillbaren og bodegaen, fandt de aldrig skyggen af beviser. Den 44-årige mor til fem blev pure frikendt efter 15 måneder adskillelse fra mand og børn. Men den lange adskillelse fra børnene har haft store konsekvenser.

- De har taget halvandet år af mine børns liv fra mig. Jeg kan aldrig indhente det. Den tid er bare gået tabt, siger Annette.
- Jeg ved ikke, om børnenes sår nogensinde heler. Det kommer i hvert fald til at tage mange år. De tre mindste får lov til at sove inde hos mig, så længe de selv gider, siger Annette, som forsøger hun at indhente det tabte om natten.

Læs om Annette og hendes fem børn de næste to uger i Ude og Hjemme:

"Uskyldig fængslet" og "Den dag mor forsvandt".

[email protected]

Sagen kort:

6. april 2006: Annette, hendes mand Danny og 13 andre blev anholdt og varetægtsfængslet for dobbelte lukkede døre.

De sad varetægtsfængslet i 15 måneder.

2. juli 2007: Annette og Danny blev frikendt sammen med to andre tiltalte i sagen. Resten fik domme på mellem tre et halvt og ni år.

Annette fik 318.000 kr. i erstatning.

Sponsoreret indhold