Når livet gør ondt

Storsvindler fandt kærligheden

7. august 2012 af Louise Søgaard
Frédéric Bourdin er kendt verden over som kongen af alle bedragere. Han har udgivet sig for at være mere end 500 forskellige teenagere i 13 lande. Han taler fem sprog og er en mester i forklædning. Men nu er det slut. Rollen som familiefar er hans sidste, påstår han.
Foto: Morten Mejnecke og privat
Foto: Morten Mejnecke og privat

Han har taget fusen på tusindvis af mennesker verden over. Ikke for at fuppe og bedrage sig til penge, men i et tragisk forsøg på at få den varme og omsorg, han aldrig fik som barn. Ironisk nok var det først, da franske Frédéric Bourdin turde være sig selv, at han endelig fandt den kærlighed, han altid har søgt.

Storsvindleren Frédéric Bourdin, 37, er færdig med at udgive sig for at være en anden. I stedet koncentrerer han sig om være verdens bedste far for de tre børn, hans kone Isabelle, 31, har skænket ham: fireårige Athena, Esteban på tre år og Odyssée, som snart fylder to.

De skal have al den kærlighed, Frédéric aldrig selv fik som lille.


Parret blev gift i 2008.

Som 16-årig begyndte Frédéric at udgive sig for at være forskellige forældreløse børn rundt omkring i utallige europæiske byer. Under navne som Benjamin Kent, Jimmy Morins, Alex Dole, Sladjan Raskovic, Arnaud Orions og Giovanni Petrullo narrede han sig ind på børnehjem, skoler og instruktioner.'

Ond mor
I alt har han haft flere end 500 forskellige identiteter. I virkeligheden er Frédéric søn af franske Ghislaine, der som 18-årig blev gravid med en syv år ældre algerisk indvandrer, som Frédéric aldrig har kendt.

- Jeg husker intet godt om min mor. Hun er et grimt menneske. Hun gik i byen og drak hele tiden og nød at gøre mig bange. Ofte lod hun mig tro, at hun var syg eller død, så jeg i panik løb efter hjælp. Det, syntes hun, var sjovt, fortæller Frédéric, der kom i pleje hos sin mormor som femårig.

Læs også: Isabelle faldt for storsvindler


Røg på børnehjem
Syv år senere, efter et påstået overgreb fra en nabo, røg han på børnehjem i byen Nantes.

Han begyndte derfor at svindle med sin identitet og gøre sig langt yngre, end han i virkeligheden var. Selvom han flere gange røg i fængsel for sine numre, blev han alligevel så god til at opdigte sin identitet, at mange har spurgt ham, hvorfor han ikke blev skuespiller.

- Men jeg ville jo ikke spille en anden. Jeg ville være en anden. Først i dag har jeg lært at være mig selv. Det har Isabelle lært mig, forklarer Frédéric, som i første omgang var noget tøvende, da han blev opsøgt af Isabelle.

Det viste sig, at hun havde ledt efter ham i årevis, efter hun havde set et interview med ham i tv. Interviewet blev lavet, da han sad seks år i fængsel i USA for at udgive sig for at være en forsvunden, amerikansk teenager.

Blev anholdt

Da han blev løsladt, fortsatte han sin svindel i Europa i to år, før han som 30-årig blev anholdt på kommuneskolen Collège Jean Monnet i den franske by Pau.

I virkeligheden ville Frédéric, som var ældre end mange af skolens lærere, skjule sin begyndende måne og rynkerne i panden. Da Frédéric blev afsløret, slap han med en betinget dom på seks måneder for besiddelse af et falsk id-kort.

Da var det, at det endelig lykkedes Isabelle at kontakte ham.

- Jeg havde ingen familie, og jeg havde aldrig kysset en pige, da Isabelle skrev til mig. At nogen kunne elske mig, for den jeg var, var helt umuligt for mig at tro på, fortæller Frédéric og tager sin hustru Isabelle i hånden. Et kort sekund er han atter en genert teenager.

Stadig et barn

- Det er Isabelle, som ordner alle vores papirer. På mange måder er jeg stadig et barn. Det er ikke sjovt at være voksen. Mine børn skal have lov til at være børn, så længe som muligt, forklarer han.

Læs også: Svindler var forklædt som barn

Sponsoreret indhold