Når livet gør ondt

Svensk pige bortført af tre mænd

22. oktober 2013 af Louise Søgaard /foto: privat
13-årige Elin er heldigvis tilbage hos sin mor og søstre i Öland efter et mareridt, som taget ud af en gyser. Tre mænd tvang hende ind i en bil da Elin var på vej hjem fra skole. Først et døgn efter gav de slip på hende igen.

Flere af Elins klassekammerater var vidner til en uhyggelig scene som taget ud af en gyser i fredags, kort tid efter de fik fri fra Skansenskolan i Mörbylånga.

Elin gik med sin bedste veninde på vej mod busstoppestedet foran skolen, og pludselig var hun væk for øjnene af dem. Tvunget ind i en bil af tre voksne mænd.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Elin kæmpede imod

En ældre mand havde stoppet Elin og hendes veninde tæt på busstoppestedet.

-Han lagde hånden på hendes skulder og sagde: Nu går vi. Men Elin råbte og skreg og forsøgte at vride sig løs. Så kom to andre mænd ud fra en bil og tvang hende tilbage i bilen, fortæller Elins veninde til den svenske avis Kvällsposten.

Elin forsvandt for øjnene af sine grædende kammerater, som straks løb tilbage til skolens kontor, og fik skolens rektor Christer Molinder til at alarmere politiet.

-Vi havde lige sms'et fem minutter inden, hun blev kidnappet. Hun spurgte, om hun skulle komme hjem. Nogen gange tager hun jo med veninder hjem, men jeg ville gerne have hende hjem. Det undrede mig, at jeg ikke hørte mere, indtil politiet ringede.

-Elin var blevet bortført af tre mænd i en bil, sagde de. Jeg var rædselsslagen og forstod ingenting, fortæller Elins mor Gyulnaz Aronsson til de svenske medier.

Læs også: Dansk far savner sin fireårige datter. Miriam bortført af mor til Færøerne

Mens politiet satte vejspærringer og gennemsøgte samtlige biler, som kørte væk fra øen via Ölandsbroen, bad Elins mor folk om hjælp på facebook. Under billedet af sin datter skrev hun:

-Min datter Elin er hunderæd. Det ved jeg. Jeg har brug for hjælp. Vær sød at ringe til politiet, hvis du ser hende.

Meldte sig selv

Dramaet havde heldigvis en lykkelig slutning, da manden bag bortførelsen allerede dagen efter meldte sig selv. Den 51-årige mødte op på politistationen i Norrköbing og fortalte, hvor politiet kunne finde Elin.

-Det føles uvirkeligt. Jeg ved stadig ikke hvad jeg skal føle. Det er som en film, som noget der ikke er sket rigtigt. Jeg er bare glad for, at , siger Elins mor.

Siden den 51-årige meldte sig selv, er de øvrige to bortførere, en mand på 55 år og en yngre mand på 19 år fundet og anholdt. Tilsyneladende er Elin sluppet med et døgn i frygt.

Hun har fortalt om bortførelsen, at de tre mænd pressede hende mod bilens bund, for at skjule hende i bilen. At de skiftede bil tre gange, og at de overnattede hos den ene af bortførerne. Flere gange forsøgte hun at slippe fri og stikke af, men hver gang fik de fat i hende igen.

Manden ville bare snakke

Det er ikke kommet frem, hvorfor de tre mænd handlede, som de gjorde. En ven af den 51-årige har udtalt til pressen, at han er sikker på, at manden havde sine grunde, men at det var forkert af ham.

Selv har den 51-årige udtalt, at han ikke mener, at han har gjort noget galt. Han ville bare tale med Elin, siger han.

Bortførelsen skete fredag eftermiddag. Lørdag formiddag blev Elin fundet igen og genforenet med sin familie. Søndag kom de tre mænd for retten til forhør. De er varetægtsfængslet, sigtet for frihedsberøvelse. Offentligheden kender endnu ikke til et motiv for bortførelsen.

Sponsoreret indhold