Når livet gør ondt

Svigerfars iskolde ultimatum

26. august 2014 af Mikkel Milsgaard, Foto: Bulls
Jake fik sig noget af et chok, da han spurgte svigerfar, om han måtte gifte sig med hans datter. Det blev et “ja” – men på en ganske særlig betingelse.

Da Jake besluttede sig for at fri til sin kæreste, var han fast besluttet på at følge traditionerne. Svigerfar skulle naturligvis give sin tilladelse. Men svaret, Jake fik, var langtfra som ventet.

- Ja, du må gerne gifte dig med Hannah ... men kun, hvis du går med mig til Nordpolen!

23-årige Jake Thompson fra Bromsgrove i England kom på lidt af en manddomsprøve, inden han kunne få 23-årige Hannah Bennett til kone. Svigerfar, 48-årige Steve Bennett, viste sig nemlig at være en hård negl.

- Jeg fik lidt mere, end jeg bad om, men det var en ære at komme med på sådan et eventyr, og jeg ville ærlig talt have gjort alt for at få Hannah, fortæller Jake.

- Selv hvis han havde sagt, at jeg også lige skulle gå til Sydpolen med ham, ville jeg have gjort det, tilføjer han.

LÆS OGSÅ: Fandt kærlighed midt i sorgen

En lille betingelse

Ifølge svigerfar var der dog en idé med galskaben.

- Egentlig skulle jeg selv have gjort det, men så fik jeg at vide, at jeg skulle have en makker med. Da Jake spurgte om min tilladelse, fik jeg den idé at give ham en lille betingelse, siger Steve.

Det overraskede ham faktisk, at Jake sagde ja. Men på den anden side: Hvad skulle den unge mand ellers have stillet op, når nu han så gerne ville giftes med Hannah?

- Jeg ved ikke, hvad jeg ville have gjort, hvis Jake havde sagt nej. Men han fik ikke den store chance for det, vel? Det var en betingelse, han ikke kunne modstå - og den perfekte mulighed til at vise, at han mente det alvorligt.

LÆS OGSÅ: Planlagde bryllup på 24 timer for at få sin døende mor med (link fjernet)

Steve og Jake med ski og oppakning. Foto: Bulls

Blev chokeret

Hannah fik ikke noget at vide om, hvorfor Jake pludselig skulle gå til Nordpolen med hendes far. I oktober i fjor kom Jake hjem en dag og fortalte hende om deres planer:

- Jeg tager til Nordpolen med din far, sagde han blot.

- Jeg blev chokeret. Først troede jeg ikke på ham, fortæller hun.

Men da hun så alvoren i sin kærestes øjne, begyndte hun at grine.

LÆS OGSÅ: Bruden døde på vej hjem fra brylluppet

Holdt sammen

- Min far har trænet i årevis, så Jake havde en masse, han skulle indhente, husker Hannah.

- De er begge nogle eventyrere, så jeg vidste, at de nok skulle klare det sammen. De har også kendt hinanden så længe, at jeg ikke var nervøs for, om de kunne finde ud af det sammen. Jeg var mest nervøs for, om de klarede sig sikkert igennem ruten, siger Hannah.

Hun og Jake har kendt hinanden i otte år, og de arbejder begge i Steves firma. Mens andre ungdomsforelskelser sluttede omkring dem, holdt de sammen.

LÆS OGSÅ: Gifter sig med sin søsters morder

Fortalte om betingelser

Da Jake havde accepteret Steves udfordring, gik de to mænd straks i gang med at træne sammen. Blandt andet gennemførte de lange vandringer på landet. Jake selvtrænede også. For eksempel bandt han et tovværk om livet og trak et bildæk efter sig, så han kunne vænne sig til at trække den tunge slæde med oppakning hele vejen til Nordpolen. Først i december, da han friede til Hannah i en skilift i Schweiz, fortalte han om betingelsen fra Steve, som han altså havde accepteret.

- Jeg grinede, men det var virkelig smigrende, fortæller Hannah.

LÆS OGSÅ: Spist af haj på bryllupsrejse

Nåede målet efter 10 dage

I april i år rejste Jake og Steve fra Heathrow i London til Longyearbyen i Norge og derfra videre til den russiskkontrollerede Camp Barneo, hvorfra deres vandring til Nordpolen skulle begynde. Her sluttede de sig til en ekspedition, som blev ledet af læge og eventyrer Alan Chambers. Efter 10 dages vandring nåede de målet. 10 dage, hvor temperaturen lå på omkring minus 50 grader, og hvor pulvermad og smeltet is var de eneste energikilder.

Selv om turen kun er 96 kilometer i fugleflugt, måtte ekspeditionen forbi så mange forhindringer, at den endelige tilbagelagte distance lød på hele 257 kilometer. Nu er der dog ikke flere forhindringer, Jake skal forbi for at få sin Hannah.

Parret planlægger netop nu, hvor og hvornår deres drømmebryllup skal stå.

Sponsoreret indhold