Når livet gør ondt

Svigtet før fødslen

23. marts 2009 af Søren Johannesen. Foto: Anders Birger Schjørring
Charlotte opgav alt for blive mor, men tre måneder før fødslen skred kæresten. Han forsøgte endda at undsige sig faderskabet.

Charlotte Larsen sprang fra drømmestudiet og opgav alt, da hun blev gravid. Men kort før fødslen skred kæresten. Han forsøgte endda at undsige sig faderskabet. Nu kæmper den 21-årige enlige for fra Videbæk for at holde sammen på det hele.

Hun ved, at hun må tilbage på skolebænken og begynde forfra. Også selvom det bliver hårdt.
- Jeg vil have en uddannelse. Både for min egen skyld, og for at min datter har én at se op til, fortæller Charlotte.
Skolen, hun vil tilbage på, er Teknisk Skole i Odense, hvor hun i sin tid læste til neurofysiologiassistent.

Charlotte var faktisk i fuld gang med uddannelsen for to år siden, da hun på en hjemmeweekend hos sine forældre, forelskede sig en end ung mand, der var et par år yngre end hende.
Han gjorde hende gravid, og Charlotte valgte at beholde barnet. Dels fordi hun var så forelsket, men også fordi kæresten i følge Charlotte var meget opsat på det.
- Jeg havde slet ikke tænkt over, hvor hårdt det ville blive. Jeg tænkte bare på den lille guldklump, vi nu skulle have, fortæller Charlotte, som sprang fra sit studie og flyttede hjem til sine forældre.

Mens hendes mave voksede, som den skulle, gik det til gengæld skidt med forholdet til kæresten. Tre måneder før, Charlotte skulle føde, meddelte han hende, at nu skred han.
- Det var virkelig hårdt. Pludselig stod jeg alene med alt det, jeg egentlig havde troet, vi skulle have været sammen om, siger hun, som fødte lille Zakia Malou den 5. august 2007.

Værre blev det, da kæresten og hans mor kontaktede Charlotte omkring tre måneder senere og krævede, at der blev taget en dna-test af Zakia Malou. De mente pludselig ikke, at det var kæresten, der var faderen.
- Hans mor sagde direkte til mig, at jeg var løs på tråden. Det var meget sårende. Jeg vidste jo, at det ikke var sandt. Prøvens resultat viste da også, at det var ham, siger Charlotte, som ikke har talt med kæresten siden.

Lille Zakia Malou ser ham heller ikke.
- Han gider alligevel heller ikke se hende, lyder det hovedrystende fra den unge, enlige mor i Videbæk.

Læs hele artiklen i Ude og Hjemme nummer 12

[email protected]

Sponsoreret indhold