Når livet gør ondt

Syg dyrepasser spist af tigre

26. maj 2009 af Maria Rasmussen. Foto: PolFoto
En 31-årig psykisk syg dyrepasser begik selvmord hos tigrene i Næstved Zoo. Liget blev spist af dyrene.

Det var et makabert syn, der mødte de ansatte i Næstved Zoo til morgen. En tidligere ansat havde låst sig ind hos tigrene for at begå selvmord. Den psykisk syge mand satte ild til nogle halmballer og døde af røgforgiftning. Efterfølgende spiste tigrene af liget.

Manden har tidligere været ansat i otte måneder i den zoologiske have og var en flittig og loyal medarbejder med en stor passion for vores tigere, siger havens ejer, Peter Bo Rasmussen, der selv fandt den 31-åriges lig i tigerburet. Mandens arbejde var blandt at opflaske og kæle med tigerungerne, ligesom han skulle sidde samme med havens gæster i buret, når de betalte for at nusse med en tigerunge.

- Tigerne var en kæmpe passion for ham. Han kunne stå i timevis og fordre dem, og når han havde fri, var han her tit to til tre timer ekstra. Da vi så fik nye tigerunger, inviterede jeg ham herned, for jeg vidste jo, hvor meget de betød for ham. Og ved den lejlighed stjal han en A-nøgle, fortæller Peter Bo Rasmussen.
Manden brugte nøglen natten til mandag til at låse sig ind i Næstved Zoo og videre ind til tigerne.

- Han blev indlagt på psykiatrisk afdeling, da han stoppede med at arbejde her, så jeg vidste godt, at han var syg, men jeg var ikke klar over, at han var så syg. Det er ganske forfærdelig, siger Peter Bo Rasmussen.
I vinter blev den 31-årige fyret, fordi hans sygdom havde gjort ham til en sikkerhedsrisiko i Næstved Zoo.

I Næstved Zoo er de ansatte meget rystede over hændelsen. De har dagen igennem været samlet for at tale den grusomme hændelse igennem.
Også tigerne opfører sig anderledes.
- De vil ikke ind. De bliver ude i den store udendørs indhegning, og deres adfærd er anderledes, end den plejer. Der vil gå et stykke tid, inden de falder til ro, siger Peter Bo Rasmussen.

Næstved Zoo åbner først igen lørdag, når de bengalske tigre er faldet til ro.

Sponsoreret indhold