Når livet gør ondt

Tilskuer såret af nødblus

31. juli 2009 af Ritzau. Foto: PolFoto
Politiet savner vidner efter farlige episode med fyrværkeri på Brøndby Stadion. 36-årig mand er uden for livsfare efter operation på Rigshospitalet.

Lægerne meldte fredag morgen en mand uden for livsfare, efter at han torsdag aften blev såret af et vildfarent nødblus på Brøndby Stadion.

Den 36-årige mand blev opereret på Rigshospitalet, og der var en overgang frygt for hans liv, fordi maven kunne være gennembrændt, men det viste sig ikke at være tilfældet, oplyser Københavns Vestegns Politi. Også to børn blev ramt og kom lettere til skade.

- Umiddelbart ser det ud til, at nødblusset ramte et tagudhæng og derefter faldt ned, siger politiinspektør Jørn Kjer.

- Vi ser gerne, at nogen står frem og giver os oplysninger om den, der affyrede nødblusset, siger han og fortæller, at politiet nu skal til at gennemse videooptagelser af tilskuere.

Angiveligt blev det affyret fra Faxetribunen, og de ramte sad i familieafsnittet på en anden tribune.

Politiet mener, at der kan være tale om en overtrædelse af straffelovens paragraf om hensynløst at udsætte andre for fare. De, der dømmes efter paragraffen, får ofte en ubetinget frihedsstraf.

Hændelsen skete under fodboldkampen mod den polske klub Legia Warszawa.

Polske fans kom i klammeri med ordensmagten, og det endte med, at 113 blev anholdt. Langt hovedparten blev taget af politiet, fordi der var frygt for, at de ville lave ballade. Der var altså tale om såkaldt præventive anholdelser.

Men en lille håndfuld får tilsyneladende forlænget opholdet i Danmark. Politiet har sigtet fem polakker og vil kræve dem varetægtsfængslet. Fire sigtes for vold mod politiet, mens en sigtes for vold mod en kontrollør.

Retten i Glostrup vil i løbet af fredag afgøre polakkernes skæbne.

Sponsoreret indhold