Når livet gør ondt

Tobias døde i fars arme

30. december 2013 af Carsten Holst foto Morten Mejnecke
Hele Danmark græd sammen med lille Tobias, da den kræftsyge dreng fik stjålet alle sine private ting, mens han var indlagt på hospitalet i Odense. Tobias kæmpede i 10 måneder for sit liv, men kort før jul slap kræfterne op, og han døde i sin fars arme.

Store dele af Danmarks befolkning led og græd med kræftsyge Tobias, da den lille dreng i sommer på Odense Universitetshospital blev udsat for et ualmindeligt groft og ondskabsfuldt røveri. Mens drengen var borte fra sin sygestue for at få behandling hos en fysioterapeut, brød tyveknægte ind hos Tobias, og stjal alt hans elektroniske legetøj. Nu har den lille, tapre dreng fået fred. Torsdag den 21. december døde mindre end tre uger efter sin seks års fødselsdag den 5. december.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Nåede at komme hjem

Tobias´ bonusmor, June Dencker Moshage, fortæller til Ude og Hjemme, at drengen døde to dage efter, at han for første gang i 10 måneder havde fået lov at komme hjem til familien i den sønderjyske landsby Genner. June siger:

- Tobias´ far (Jesper Nørskov Nielsen, red.) og jeg hentede ham på hospitalet i Odense torsdag. Han glædede sig til at se sit ny værelse. Vi havde købt møbler til ham, og han skulle være med til at bestemme, hvor alle hans plakater skulle hænge. Han var så glad, og strålede som en lille sol, da vi kom hjem.

Kort efter sin søns død skrev Jesper Nørskov Nielsen sit livs mest sørgelige besked på Facebook: "Kræfterne slap op. Ære være min elskede søn. Jeg elsker dig, Tobias".

33 strålebehandlinger

Allerede torsdag eftermiddag blev Tobias dårlig. De 33 strålebehandlinger på Rigshospitalet og den efterfølgende genoptræning på Hammel havde tæret på den lille drengs kræfter. Det var ikke unormalt, at han blev ramt af diverse eftervirkninger som f.eks. lungebetændelse og forskellige former for infektioner. Men hans ansigt lyste op i et stort smil, da Jesper og June fortalte ham, at han ville få besøg af sin tvillingesøster, line, og at hele familien skulle på juleudstilling i Åbenrå. Det nåede Tobias ikke.

Tyveri fra sygehuset

Tyveriet skete den 1. august, da lille Tobias sammen med sin far og hans samlever, June Dencker Moshage, forlod sygestuen i Odense i en periode på mindre end tre kvarter. Alt af værdi blev fjernet, inklusiv den Playstation, som drengen havde fået stillet til rådighed af hospitalet, og som var boltet fast på væggen. Da drengen vendte tilbage fra fysioterapi, og fandt sin stue ryddet for alt af værdi, sad han i sin kørestol med store øjne, og undrede sig over, at alt hans legetøj var forsvundet.

Politiet på Fyn fandt frem til gerningsmændene, og Tobias fik sin bærebare computer, sin Playstation og sin harddisk tilbage. Specielt den sidste var værdifuld for den hårdt ramte familie. Her opbevarede drengens far, Jesper Nørskov Nielsen, nemlig alle sine private og uerstattelige billeder af Tobias.

Det er for lavt

- Jeg forstår ikke, at et menneske kan synke så dybt. Det er for lavt. Vi vil gøre alt for Tobias i hans svære tid, og så ødelægger en ondskabsfuld tyveknægt det hele, sagde Jesper Nørskov Nielsen til Ude og Hjemme kort efter den skræmmende oplevelse.

Ude og Hjemmes artikel om det ondskabsfulde tyveri bragte sindene i kog hos tusinder af vores læsere. Drengen blev sammen med en tvillingesøster født i december 2007 som reagensglasbarn, efter at forældrene i otte år havde forsøgt at få et barn. Men i februar i år blev Tobias syg, og efter en lang række undersøgelser og scanninger fik han konstateret en kræftknude på lillehjernen. Sygdommen spredte sig hurtigt til rygmarven og hjernestammen, og den 9. marts blev den tapre dreng opereret første gang. Kort efter, at drengen blev bestjålet, skulle han starte på 33 strålebehandlinger kombineret med en kemokur. En barsk omgang for den lille fyr, kort før jul slap hans sidste kræfter op.

Fik det ofte dårligt

- Det var ikke unormalt, at Tobias fik det skidt efter kemobehandlingerne, fortæller June.

- Lørdag eftermiddag begyndte han imidlertid at få det meget dårligt. Han fik feber, og Jesper ringede til sygehuset i Odense. Aftalen blev, at vi skulle komme med Tobias. Knapt havde Jesper talt med sygehuset, inden Tobias mistede bevidstheden.

Det begyndte at løbe ud af den lille drengs næse, og han mistede sin puls. Jesper tog ham op af kørestolen og forsøgte førstehjælp, mens jeg ringede 112. Men lægerne kunne heller ikke få liv i den lille dreng, og klokken 19.45 lørdag den 21. december var det slut. Tobias døde i sin fars arme. Forældrene valgte at lade drengen obducere, og først torsdag den 2. januar skal han begraves.

En vidunderlig dreng

- Vi har mistet en vidunderlig dreng, der kæmpede med alt, hvad han havde af kræfter, livsmod og energi. Men vi er glade for, at han nåede at komme hjem og se sit værelse, og at han døde omgivet af sine kære. Nu må vi se, hvordan vi kommer videre med livet. Det bliver svært uden Tobias. Han var "verdens sejeste supermand", men det var altså ikke nok, siger June.

Sponsoreret indhold