Når livet gør ondt

Trætte kvinder er sultne kvinder

26. august 2014 af Morten Nøhr Mortensen, Foto: Rex Features
De fleste ved godt, at vi bliver lidt mere sultne efter slik og fastfood, når vi er trætte. Nu viser nyere forskning imidlertid, at særligt kvinder kan få hang til kalorier, når de er i søvnunderskud. Faktisk forøger de deres ekstra indtag af mad med fire gange så meget som mænd.
Når trætheden rammer går sulten ind. Nu viser nu forskning at særligt kvinderne får hang til søde sager og fast food, når de er i søvnunderskud.
Når trætheden rammer går sulten ind. Nu viser nu forskning at særligt kvinderne får hang til søde sager og fast food, når de er i søvnunderskud.

Det tyder på, at en god søvn kan være en af de bedste slankekure. Nyere forskning fra Columbia University i USA, viser nemlig, at folk med søvnunderskud nærmest bliver tæppebombet med det såkaldte hunger-hormon Ghrelin. Hormonet, der blev konstateret første gang i 1999, bliver udløst i store mænger i mavesækken, når vi mangler mad. Det er altså hormonet, der får os til at blive sultne.

Søvnmangel gør os sultne

Men det viser sig nu, at også manglende søvn udløser hormonet, så vi føler os mere sultne end personer, der har fået deres gode nattesøvn. Generelt spiser folk med søvnunderskud 300 kalorier mere om dagen end normalt.
Men der er samtidig en ekstra dårlig nyhed til de trætte kvinder. For forskerne ved Columbia University har ved forsøg dokumenteret, at særligt kvinder får trang til en burger eller en wienerbasse, når de er trætte. Faktisk viste forsøget at kvinderne forøgede deres ekstra fødeindtag med fire gange så meget som mænd. I alt ekstra 30 gram.

Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-

Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.

Shorts'ne koster
kun 475,-

Sponsoreret indhold