Når livet gør ondt

Tre søstre holdt som gidsler og mishandlet

28. november 2013 af Carsten Holst. Foto: Tucson Police Department
Ifølge politiet i den amerikanske by Tucson blev tre søstre på 12, 13 og 17 år holdt fanget under grusomme vilkår. Deres stedfar og biologiske mor tillod dem kun at gå på toilettet én gang om dagen, ligesom de kun fik mad enenkelt gang i døgnet. De blev udsat for både psykisk og fysisk tortur, inden det lykkedes de to yngste at undslippe.

I halvandet, måske helt op til to år, blev tre søstre på 12, 13 og 17 år holdt fanget som gidsler af deres mor og stedfar. Det skete i familiens hjem i den amerikanske by Tucson, Arizona, og pigernes forklaringer om indespærringen er gruopvækkende og afskyelig.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Sådan hjalp Enrique Iglesias den 17-årige datter igennem rædslerne

Forældrene: farligt kvarter

De to voksne, Fernando Richter, 34,og hustruen Sophia, 32, har fortalt politiet, at de spærrede børnene inde i huset af sikkerhedsmæssige årsager, fordi de boede i et farligt kvarter.

Fangenskabet skulle med ægteparret egne ord være til pigernes eget bedste. Men søstrenes forklaring er ifølge myndighederne troværdig og ganske horribel.

Holdt i fængselscelle

Pigerne har ikke været i bad de seneste 4-6 måneder, og de fik kun mad af tvivlsom karakter en enkelt gang om dagen. De to yngste blev holdt indespærret sammen, mens den ældste havde sit eget værelse, eller måske rettere fængselscelle.

LÆS OGSÅ: Cleveland-ofrene siger tak i en rørende video

Omkring klokken fire om morgenen natten til tirsdag den 26. november lokal tid lykkedes det de to yngste at flygte ud ad et vindue. Det skete, da deres stedfar kom ind i værelset til dem, og truede med en kniv.

De to beskidte, underernærede og skræmte piger søgte tilflugt hos en nabo. Kort efter ankom politiet til "rædselshuset", som lokale medier betegner stedet.

Åndelige og fysiske overgreb

Alt tyder på, at pigerne har været indespærret i flere år, og at mishandlingerne fandt sted døgnet rundt. Stedfaderen og pigernes mor er sigtet for en lang række forhold, blandt andet tre gange kidnapning, tre tilfælde af børnemisbrug, og tre tilfælde af såkaldt "åndelig overgreb".

Desuden er Fernando Richter sigtet for seksuelt misbrug af den ene af pigerne under 15 år.

Søstrene fortæller, at de aldrig fik lov at komme ud af deres respektive rum. En undtagelse var dog, når de skulle på toilettet. Det skete én gang om dagen på et fast tidspunkt.

Hvis pigerne ikke kunne nøjes med det, måtte de forrette deres nødtørft i et skab i værelset.

Slået og pisket

Pigerne har forklaret, at de er blevet slået og pisket under fangenskabet.

Når de én gang om dagen fik lov til at gå på toilettet, skulle de uvist af hvilken årsag bære en sort kasket, og hele tiden løfte den ene hånd, så de to voksne kunne følge dem på videoovervågning.

LÆS OGSÅ: Nye spor bringer Maddie-sagen tæt på opklaring

Ifølge amerikanske medier var huset i Tucson spækket med alarmer, overvågningsudstyr og dobbeltlåse på alle døre, så det burde være umuligt at komme hverken ud eller ind for andre end ægteparret Richter.

Alle luft- og ventilationskanaler var dækket til, så ingen kunne høre pigerne.

Anbragt på hjem

Forældrene er fængslet, og de tre piger er anbragt på et hjem. Her har de for første gang i måske op til to år fået ordentlig mad og et bad.

Sponsoreret indhold