Når livet gør ondt

Ung mor tog på for at elske sin krop

3. juni 2014 af Louise Søgaard, Foto: Privat
Taryn tabte sig og trænede sig op til en fitnesskonkurrence, men som hun var allemest tynd og fit, indså hun, at den eneste forandring, hun havde brug for, var mental. Nu har hun sat sig for at lære hele verdens kvinder at acceptere deres kroppe, som de er.
For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Taryn fra Adelaide i Australien har først nu lært at elske sin krop. Som ung hadede hun sit eget spejlbillede, og selv efter hun blev mor, kunne hun ikke holde synet af sin egen krop ud. Ofte stod hun foran spejlet og græd. Når hun skulle til fester og havde gjort sit bedste for at se godt ud, stoppede spejlet hende.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Selvhadet isolerede Taryn

Det hun så, fik hende tit til at opgive og blive hjemme. På den måde gik Taryn glip af mange sjove sammenkomster og ingen kunne forstå, hvorfor Taryn ikke kom. Heller ikke Taryn selv. Hun skammede sig over at hade sin egen krop.

Med en forestilling om, at sådan er der rigtig mange kvinder der har det, tog hun et kamera og gik ud på gaden for at spørge kvinder: Hvilket ene ord vil du bruge for at beskrive din krop? Svarene, hun fik, var udelukkende negative. Kvinderne brugte ord som: fed, afstumpet, lavstammet, blævrende og afskyelig.

Læs også: Sådan lærer du at elske din krop

Da gik det for alvor op for Taryn, at hun ikke var alene om at hade sin krop, og hun satte sig for at gøre noget for at ændre det. Det var især hendes fireårige datter Michaela, som inspirerede Taryn.

Datter skulle ikke hade sin krop

Når Taryn så sin datter lege halvnøgen og glad, fik hun ondt i maven ved tanken om, at den lille pige snart ikke længere vil kunne glæde sig over sin nøgne krop.

-Hvordan kan jeg lære min datter at blive ved med at have det godt med sin krop, hvis hendes mor ikke kan holde sin egen ud?

, spørger Taryn

Taryn gjorde noget vildt. Hun tilmeldte sig en miss Fitness-konkurrence og startede et hårdt trænings og kost-program for at få den perfekte krop. Da det var tid til at stille sig på scenen i bikini, havde Taryn ikke et gram for meget på sidebenene, hendes lår og arme var veltrænede, huden brun og skinnende og smilet stort. Men Taryn havde ikke ændret opfattelse af sin krop. Selv med den perfekte veltrænede krop, var det stadig med samme afsky, hun behandlede den.

Hadede også sin tynde krop

Det fik Taryn til at indse, at forholdet til sin krop handler om indstilling. Hun måtte lære at elske sig selv og sin krop uanset, hvordan den så ud. Derfor tog Taryn alle de kilo på, som hun lige havde tabt, fik taget et fint efter-billede med de ekstra kilo og fandt endelig fred med sin måde at se ud på.

Læs også: 27-årige Claudia elsker sin store krop

Nu vil Taryn lave en dokumentar om kvinders forhold til deres krop. Hendes video i toppen af artiklen er tænkt som en måde at samle penge ind til projektet. Men blot en uge efter Taryn havde lagt sin video på kickstarter.com var den gået viralt. Kvinder over hele verden kunne identificere sig med Taryn. Som hende har de et brændende ønske om at ændre deres egne og deres døtres selvopfattelse, så fremtidens kvinder forhåbentlig kan have lettere ved nyde deres krop. Taryn har allerede modtaget flere penge end hun havde håbet, og dokumentaren vil forhåbentlig snart blive til virkelighed. Vi er mange, der ikke kan vente med at se den.

Læs også: Bikinibilleder af ung pige går viralt: Se mig! Jeres mobning virkede ikke

Hvis du vil vide mere om Taryn og dokumentaren kan du finde hendes hjemmeside her:

Og du kan støtte projektet her:

Sponsoreret indhold