Når livet gør ondt

At være brudepige reddede mit liv

22. april 2014 af Annemette Barbré, foto: Polfoto
Det var under fotograferingen efter venindens vielse, Felicity fandt en golfbold-stor knude i sit ene bryst.
Opdagede en kræft-knude til venindens bryllup
Opdagede en kræft-knude til venindens bryllup

Felicity havde længe set frem til at være brudepige ved sin bedste veninde, Claires, bryllup. Men den store dag endte i sorg og bekymring, da den 37-årige mor til to fandt en knude lige under sit højre bryst.

- Det var simpelthen, fordi kjolen var for stram. Den var med bar skulder til højre og kun strop i venstre side. Og den gnavede ind i kødet ved brystet, da jeg efter vielsen skulle fotograferes sammen med Claire og de to andre brudepiger, forklarer Felicity Hallet fra Bristol i England.

Var i chok

Det var, da hun forsøgte at rette kjolen til, så den sad mere bekvemt, at blodet i hendes årer pludselig frøs til is. Hun mærkede tydeligt den ret store knude lige under huden ved højre bryst.

- Jeg var ved at besvime. Samtidig kunne jeg kun tænke på, at jeg ikke måtte ødelægge Claires store dag. Men hele resten af festen befandt jeg mig i en tilstand af chok, siger Felicity, der også valgte at vente med at fortælle sin mand, James, om knuden, til de om aftenen var kommet hjem.

- Han blev selvfølgelig lige så bekymret som mig. Jeg fik ham til at mærke på knuden, og den var der virkelig. Jeg var rigtig bange for, at jeg skulle dø, siger Felicity.

Bange for at dø

Allerede næste morgen fik hun en tid hos sin læge, der i første omgang beroligede hende og mente, det måtte være en godartet cyste, der muligvis var gået betændelse i.

- Han gav mig en tre-dages penicillinkur og sagde, at jeg skulle komme igen, hvis knuden ikke var forsvundet derefter. Jeg var rasende over ikke at blive sendt videre til mammografi med det samme, siger Felicity.

Da knuden ikke forsvandt, blev hun endelig sendt videre i systemet. Og blot en uge efter, hun havde fundet knuden, blev hendes værste anelser bekræftet: Hun havde brystcancer og skulle omgående starte i kemobehandling.

- Selv om jeg syntes, jeg var forberedt på at få den besked, brød jeg fuldstændig sammen. Jeg har to små børn og vil jo for alt i verden ikke dø fra dem. Desuden er jeg stadig ung og slet ikke færdig med livet, siger Felicity.

Fandt sin indre styrke

Den stærke kvinde fik dog i løbet af et par dage samlet sin indre styrke og valgte i stedet for at grave sig ned i sorgen og kæmpe alene mod kræften at stå frem med sin opsigtsvækkende historie.

- Alle kvinder skal vide, hvor tilfældigt, brystcancer rammer. Og at man slet ikke føler sig syg, før det måske er for sent. Jeg var ikke god til at undersøge mig selv, som vi jo ellers får besked på, at man skal. Jeg havde den der holdning med, at sådan noget sker ikke for mig. Jeg er ung, sund og frisk. Men livet er skrøbeligt,
og din verden kan vælte på et splitsekund, siger Felicity.

Hun er snart færdig med kemokuren og skal derefter have fjernet knuden ved en operation.

- Jeg er overbevist om, at jeg nok skal klare det her. Jeg føler mig stærk, og det har hjulpet mig at være helt åben omkring min sygdom. Den har ikke fået lov til at knække mig og fylde hele mit liv. Og hvis jeg med dette kan få bare nogle få kvinder til at mærke efter og forhåbentlig opdage en eventuel knude i tide, har min sygdom gjort gavn - og min kamp har ikke været forgæves.

Sponsoreret indhold