Når livet gør ondt

Vi får aldrig Katrine igen

12. marts 2009 af Louise Søgaard. Foto: Morten Mejnecke
15 måneder. Så længe skal Bjørn og Birthe vente på svar om datterens højresvingsulykke. Deres liv er gået i stå.

Katrine var lige blevet færdig med sin uddannelse og talte om at give Birte og Bjørn Olsen fra Jyderup deres første barnebarn, da hun brutalt blev taget fra dem 25 år gammel. En lastbilchauffør overså Katrine på cykel, da han skulle dreje til højre, og hun havde ikke en chance.

- Vi tænker stadig på Katrine hvert minut, hver time og hver dag, og vi havde sådan håbet, at vi ville kunne sætte et punktum i sagen mod chaufføren, som kørte lastbilen. At vi ville kunne lægge ulykken bag os og nøjes med at sørge over vores tab, siger Katrines far, 53årige Bjørn Olsen, der går sygemeldt som skoleleder.

Sagen, han taler om, er det retsmøde, der var sat til oktober, som skulle have afgjort, om lastbilchaufføren havde skyld i Katrines død, og som skulle give Birte og Bjørn vished om, præcis hvad der skete den eftermiddag d. 22. januar 2008, da Katrine var på vej hjem fra det drømmejob, hun netop var begyndt på, som klasselærer for en 7.klasse i Skolen på Herredsåsen.

- Vi har kun set billeder fra ulykken i lokalavisen, men vi har endnu ikke hørt vidneudsagn eller andre detaljer om Katrines død. Vi så hende heller aldrig, for præsten rådede os til at lade være. Hun var for ilde tilredt, og han syntes ikke, at vi skulle have det billede med os, fortæller Bjørn.

Han og Katrines mor Birthe og hele deres store familie mindedes Katrine på årsdagen for hendes død. De mødtes i det kryds i Jyderup, hvor Katrine mistede livet, på klokkeslettet for ulykken.

- Som vi stod der i krydset, slog det os, hvor kaotisk trafikken var, netop på det tidspunkt. I al den tid vi har ventet, har vi set den tonstunge lastbil og chaufføren køre rundt i Jyderup mange gange. Allerede ugen efter Katrines død så vi ham holde i samme kryds, han netop havde kørt Katrine ned i. Det er meget hårdt, at han sådan kan fortsætte sit liv, som om intet var hændt, mens vores liv er ødelagt, fortæller Birte.

Ligesom sin eksmand håber Birte, at en dom i sagen vil gøre en ende på deres lidelser, så de kan få lov til at mindes deres datter i fred.

Læs hele artiklen om Katrine Olsen og hendes forældre i Ude og Hjemme nr. 11.

[email protected]

Sponsoreret indhold