Når livet gør ondt

Vickie Jo blev kaldt tyk

24. april 2012 af Karin Heurlin
Der er sket en beklagelig fejl i denne uges Ude og Hjemme. I historien om Vickie Jo mang-ler sidste afsnit. Du kan læse hele historien her!
Foto: Gregers Kirdorf
Foto: Gregers Kirdorf

Den dag Vickie Jo blev ringet op af undertøjsfirmaet Fleur, kiggede hun forbløffet ned af sig selv. Ville de virkelig have hende til at stille op i bh, trusser og badetøj til deres forårskampagner?

Hende, som i årevis havde fået ørene tudet fulde med, at hun skulle tabe sig. At hun skulle ligne de andre tynde piger på dansegulvet. Nu var beskeden en helt anden: Vi vil have dig, som du er. Du skal ikke lave noget om på dig selv.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Da jeg hørte det, fik jeg blod på tanden med det samme. Jeg skulle være en kvinde med rigtige former og ikke bare ligne et skelet. Det gav mig virkelig lyst til at være med, siger Vickie Jo, som i slutningen af april kan ses i fuld figur, når hun optræder på plakater og i annoncer iført lingeriserien Scarlett.

Kunne aldrig slappe af
For 30-årige Vickie Jo er modelopgaven mere end bare et arbejde. Det også er et iøjefaldende bevis på, at hendes krop er perfekt, som den er. At den hverken skal sultes eller overtrænes. Et krav, som den smukke danser ellers har levet under i årevis.

Århusianske Vickie Jo har danset, siden hun var to år. Som barn var hun lige så spinkel som alle de andre og kunne bare koncentrere sig om dansetrinnene uden at tænke på vægten.

Men som 15-årig væltede der nogle store ændringer ind over hendes liv. Hendes forældre blev skilt. Hun fik ny dansepartner. Og hun kom på minipiller for at gøre menstruationssmerterne mindre. Resultatet af det hele blev, at Vickie Jo pludselig havde taget 10 kilo på.

Det var hun selvfølgelig ikke blevet en mindre talentfuld danser af. Men Vickie Jo vidste godt, at hendes nye former blev bemærket, når hun mødte op til danseundervisning.

- Inderste inde var jeg klar over, at mine danselærere snart ville sige til mig, at jeg skulle tabe mig. Men alligevel blev jeg ked af det, da det skete. Pludselig kom der fokus på min vægt i stedet for, hvad jeg kunne som danser. I danseverdenen skal man se ud på en bestemt måde, og det ødelagde mig lidt, erkender Vickie Jo, som gik ind i en hård kamp for at smide sine nye former. Hun var sikker på, at kiloene skulle motioneres væk, så hun trænede og trænede.

- Til sidst kunne jeg slet ikke slappe af. Det var egentlig det største problem. Jeg kunne ikke bare sætte mig ned, og jeg var oppe vildt mange timer, fordi jeg følte, jeg skulle være i gang.

Læs også: Maria Hirses hjerte pumpede kun med kvart styrke

Også kosten blev holdt i kort snor. Vickie Jo valgte, at alt fedt skulle væk fra hendes kost. Som disciplineret danser var hun vant til at dyrke det perfekte, så ingen fedt betød absolut ingen fedt. Selv når hun stegte kød, var det på en knastør pande.

At kroppen faktisk ikke har godt af en kost, der er støvsuget for fedt, afslørede hendes hud brutalt. Pludselig var hendes kønne ansigt hårdt ramt af akne, og spejlbilledet ændrede sig først, da hun opsøgte en behandler, som satte hende på en kur med sunde fedtstoffer. Den umulige jagt på en krop uden former har i dag lært Vickie Jo meget. Især om, hvad man ikke skal gøre.

- Fordi alle sagde, at jeg skulle tabe mig, kom der så megen fokus på det, at jeg slet ikke kunne tabe mig. Det vil jeg aldrig byde mig selv igen. I dag kan jeg spotte folk på slankekur på lang afstand. De er slet ikke til stede, men sidder bare og tæller kalorier, hvis de er til en middag. Egentlig vil de helst bare hjem. Jeg ved præcis, hvordan det føles. Det var frygteligt. Jeg var nærmest flov over at spise og følte, at folk kiggede, siger Vickie Jo, som langsomt begyndte at lægge sine slankekrav fra sig, da hun stoppede som elitedanser. Og det betød faktisk, at hun helt af sig selv tabte sig et par kilo.

Fik glæden tilbage
Det var, da hun endelig havde fundet sig til rette i sin krop, at danskerne lærte hende at kende i Vild med Dans. En stor succes for Vickie Jo, som vandt første sæson med skuespilleren David Owe. Men samtidig oplevede hun også den berygtede bagside af medaljen. På debatsider på nettet var der flere anonyme brugere, som beskrev Vickie Jo som fed eller buttet, hvilket aviserne straks tog op, og så var debatten i gang.

- Første gang tog det rigtig hårdt på mig, for jeg følte jo lige, at jeg var kommet videre. Pludselig kom den der gamle frygt frem, siger hun. Jo flere sæsoner, Vickie Jo dansede med i, des mere afslappet tog hun det dog, og i dag kan hun takke Vild med Dans for, at hun faktisk fik sin gamle danseglæde tilbage.

- Her kunne jeg bare nyde selve dansen uden at tænke på at tabe mig. Samtidig fik jeg mange breve og mails fra folk, som skrev, at jeg dansede godt og så rigtig ud: Sådan skulle en rigtig kvinde se ud. Det bekræftigede mig endnu mere i min indre tro på mig selv. Vickie Jo danser ikke længere med i Vild med dans på grund af en knæskade, som også har betydet, at hun er blevet opereret to gange med et halvt års mellemrum. Derudover har hun fået foretaget et keglesnit, så rent fysisk følte hun sig bestemt ikke i topform, da hun blev spurgt, om hun ville være undertøjsmodel.

- Hver gang man lægger sig under kniven, falder ens muskelmasse, og det er bare en kamp at komme op. Jeg var faktisk ved at miste gejsten lidt, men med den her opgave fik jeg motivation til at gøre noget og bygge mine muskler op igen, siger hun.

Sponsoreret indhold