Når livet gør ondt

Vil hjem til mor

31. juli 2008 af Tekst: Redaktionen, Foto: Betina Fleron
Ni-årige Sabrinas største ønske er at flytte hjem til sin mor igen. Hun forstår ikke, hvorfor hun skal være anderledes, hvorfor hun er tvunget til at bo på et behandlingshjem uden veninder – og uden mor.

Ni-årige Sabrina får kun lov til at besøge sin mor hver anden weekend. Ellers er den eneste kontakt et kvarters samtale to gange om ugen. Sabrina er nemlig tvangsfjernet og adskilt fra sin mor på fjerde år.

Blev tvangsfjernet
Hendes mor, Bettina, ved ikke, hvordan hun skal forklare, at kommunen ikke synes, hun er en god mor. At de mener, Sabrina har det bedre på behandlingshjemmet Magnoliegården. Sabrinas far døde i et trafikuheld for nogle år siden, hvorefter Sabrina blev meget krævende. Derfor bad Bettina kommunen om at få en aflastningsfamilie hver 14. dag. Kommunen tilbød i stedet for en fuldtidsplads på behandlingshjemmet Magnoliegården, en såkaldt frivillig anbringelse. Da Bettina tilbagekaldte sit samtykke, valgte kommunen at tvangsfjerne pigen.

Ar på sjælen
Bettina frygter, at hendes lille pige får ar på sjælen af at bo på behandlingshjemmet.
-Det er ligesom 100 brandbiler på én gang, forklarer den lille pige, som har svært ved at sove, når hun er på Magnolia. Derfor nyder hun at være med mor i sommerhus, hvor der er fred og ro. Selv om hun har været hjemme i tre dage nu, har hun endnu ikke opsøgt nogle af de andre børn i området.
- Sabrina har ingen faste legekammerater, så hun føler sig selvfølgelig udenfor, fortæller Bettina, som fortsat kæmper for at give Sabrina et normalt liv.


LÆS OGSÅ:

Vores liv er ødelagt

Carolines forvandling

Sponsoreret indhold