Når livet gør ondt

William og Sofia de mest populære navne

11. juli 2014 af Carsten Holst Foto: privat
Det er ikke ligegyldig hvor i landet du bor, når du skal finde et navn til din nyfødte. William og Sofia var de mest populære navne øst for Storebælt, mens der er flest Noah og Ida i Vestdanmark.
Denne lillde charmetrold hedder Frederik. Men hans storebror hedder William.
Denne lillde charmetrold hedder Frederik. Men hans storebror hedder William.

Hvis du har valgt at døbe dit barn Sofia eller William, er du ikke helt galt afmarcheret, hvis du gerne vil være med på moden. De to navne var nemlig ifølge Danmarks Statistik de mest populære til nyfødte i 2013.

Lucas tager andenpladsen

Læs også: Verdens mest sørgmodige kat

610 drengebørn, svarende til 2,2 af alle døbte, fik i fjor navnet William. Det var væsentligt flere end navnet på andenpladsen, nemlig Lucas, som 558 drenge blev navngivet i fjor. Tredjepladsen deler børn med navnene Noah og Victor (533).

Hos pigerne var der lidt mere kamp om førstepladsen. Men den gik knebent til Sofia, og dem var der 516 af i fjor. Ida kom på andenpladsen med 505 døbte, og på de følgende pladser som de mest populære pigenavne kom Isabella (439) og Emma (410).

Noah fører i Syddanmark

Læs også: Malie redder mors liv

Men det er ikke ligegyldig hvor i landet du bor, når det gælder om at hitte på det rigtige navn til familiens lille ny. Statistikken viser, at William er det mest populære navn øst for Storebælt, mens Noah fører i Region Syddanmark. Til gengæld var der i 2013 størst chance for at få navnet Lucas i Nordjylland.

For tøsernes vedkommende er det kun i region Hovedstaden og Syddanmark, at Sofia er mest populær, mens Ida tager førertrøjen i resten af landet.


Felix årets højdespringer

Læs også: Rørende afsked med mor

Danmarks Statistik laver også beregninger over årets højdespringere. I 2013 var det Felix, der gik mest frem, nemlig fra en plads 36 til nummer 17. Hos pigerne var det Vigga, der lagde sig i overhalingsbanen. Det navn gik fra at være det 53. mest populære til nummer 28.

Kært barn har som bekendt mange navne. Men nogle er altså mere populære end andre.


Sponsoreret indhold