Skæbner

Nadja Kaagh om at savne sin søn

18. oktober 2014 af Kristian Bo Eriksen, Foto: Arkivfoto: Krestine Havemann
20. oktober 2007 fødte Nadja Kaagh fra De Unge Mødre sin lille søn Elias. Alt for tidligt. Og alt for lille til at han kunne klare livet. Kun 3,5 time nåede Elias at få i denne verden, inden han gik bort i sin mors arme. Nadja Kaagh selv mindes sin lille dreng på denne smukke måde på sin Facebookprofil.

-Selv om jeg ser på mine vidunderlige levende børn, der hver dag minder mig om at tiden flyver afsted, så savner jeg stadig den baby, som jeg holdt i mine arme for snart 7 år siden. Jeg prøver at forestille mig, at han lever et liv oven over skyerne og er en stor glad dreng, men mit hjerte savner stadig den lille krop, den lille baby som skulle være hos os dengang for snart 7 år siden.

Et rørende spørgsmål

Sådan skriver Nadja Kaagh på Facebook til minde om sit lille dreng Elias, der blev født - og døde 20. oktober 2007. De smukke og livskloge ord blev skrevet på baggrund af et svært og rørende spørgsmål, Nadja fik fra sin søn, 11-årige Sebastian.

Læs hendes svar fra Facebook her:

LÆS OGSÅ: Hemmeligt kærester i to måneder

"Hvordan kan man sørge over en man aldrig har mødt?

- Det spørgsmål stillede Sebastian mig for noget tid siden, da Sakarias med blanke øjne og bævrende stemme havde sagt; "Jeg savner ham bare så meget, min storebror Elias".

Så stærk - så køn - så fin

Sorg kommer i mange størrelser og jeg føler mig velsignet med en familie der tør og kan sætte ord på det de føler.

LÆS OGSÅ: Nadjas hilsen til Cheryl

Jeg selv kan mærke, at vi nu nærmer os dagen hvor vi for 7 år siden blev forældre til en lille bitte dreng, og kun 3,5 time senere måtte sige farvel til ham igen. Det er en sær blanding af stolthed, af savn, af følelsen af at elske uden modtager og af skyldfølelse og af glæde over at have fået Sakarias. Men mest af alt stolthed, hvor var han dog fantastisk den lille Elias, så stærk, så køn, så vidunderlig fin.

Alle tre i hjertet

Tiden læger alle sår, siges det. Ja, dagene bliver nemmere at komme igennem, smilet bliver oprigtigt igen og der kommer dage hvor man slet ikke tænker på barnet, man skulle have delt livet med - Men man er fastfrosset i savnet. Selv om jeg ser på mine vidunderlige levende børn, der hver dag minder mig om at tiden flyver afsted, så savner jeg stadig den baby som jeg holdt i mine arme for snart 7 år siden, jeg prøver at forestille mig, at han lever et liv oven over skyerne og er en stor glad dreng, men mit hjerte savner stadig den lille krop, den lille baby som skulle være hos os dengang for snart 7 år siden. For mig vil han altid være den baby der blev taget fra mig, og jeg vil altid længes efter at holde ham tæt og trygt og give ham alt det vi sammen blev snydt for.

LÆS OGSÅ: Camilla: Sådan bliver mit bryllup

Med de ord lægger jeg savn og sorg i baggrunden og holder en kanon efterårsferie med mine unger - Alle tre i hjertet, en i hver hånd."


Sponsoreret indhold